‘Zeki yoldaşın mücadelesine bağlı kalacağız’

Mezopotamya Halklar Kongresi: Asuri-Süryani halkı olarak aynı kadere sahip olduğumuz Êzidî Kürtleriyle her zaman dayanışma içinde olacağımızı ve Zeki yoldaşın mücadelesine bağlı kalarak onu katledenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı ve suikast sonucu Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali’yi (İsmail Özden) katletmesine tepki gösteren Mezopotamya Halklar Kongresi yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“15 Ağustos 2018 tarihinde Êzidî halkının yiğit devrimcisi Zeki Şengali Türk devletinin hava operasyonuyla katledildi. Almanya'da resmi işçiyken ve her türlü imkanlara ve rahat yaşama sahipken, bütün bu imkanları elinin tersiyle iterek ailesiyle birlikte Kürt Özgürlük Hareketinin saflarına katıldı. Gerek Avrupa sahasında ve gerekse de Kürdistan'ın değişik alanlarında faaliyet yürüttü. Özellikle DAİŞ’in Şengal’e saldırısından sonra bölgeye yerleşti ve Êzidî halkının korunması için aktif görevlerde bulundu. Onun bu çalışmaları Türk devletini rahatsız ediyordu. Defalarca faşist boyalı Türk basını tarafından hedef gösterildi. En son Irak Başbakanı Haydar Ebadi’nin Türkiye’ye ziyaretinde yapılan kirli anlaşma ve pazarlıklar sonucunda Türkiye’ye Irak hava sahasında operasyon yapma imkanı verildi.

Irak Kürdistanı’ndaki yerli işbirlikçilerin desteği ve ihbarıyla yapılan hava operasyonunda Zeki yoldaş şehit edildi. Bu operasyonu yapanları ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz protesto ediyoruz.

Asuri-Süryani halkı olarak aynı kadere sahip olduğumuz Êzidî Kürtleriyle her zaman dayanışma içinde olacağımızı ve Zeki yoldaşın mücadelesine bağlı kalarak onu katledenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.”