Arap kadınlar Şengal’de Abdullah Öcalan için yürüdü

Şengal’de yaşayan Arap kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Özgürlük Şengal’e Özerklik hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Bugün Şengal’e Barê köyünde Şengal Arap Bölgeleri Kadın Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Şengal’e Özerklik hamlesi kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Arap kadınların gerçekleştirdiği yürüyüşte yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Şengal’e Özerklik hamlesine desteğin her geçen gün arttığına işaret edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sınır bölgelerinde yaşayan kadınlar olarak Önder Öcalan’a Özgürlük Şengal’e Özerklik hamlesine katılmış bulunmaktayız. Önder Öcalan’a uygulanan tecridi kınıyoruz. Önder Öcalan’ın hedef alınmasının sebebi bölgede yaşayan halkların, kültürlerin, inançların ve özellikle de kadınların hedef alınması anlamına gelmektedir. Çünkü Önder Apo, halkların, özgürlüklerin ve kadınların en büyük savunucusudur.

Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü, haksızlığa dur demenin ve dünyadan barışı geliştirmenin adıdır. Bu temelde biz Arap kadınlar olarak Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün mücadelesini sürdüreceğiz. Önder Öcalan bir ışık gibi yolumuzu aydınlattı. 7 yıldır bizler kendimizi örgütlüyor ve Önder Öcalan’ın düşünceleri temelinde kendimizi eğitiyoruz. Bunun için Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadelemizi büyütmezsek Şengal’i kaybedeceğimizi biliyoruz. Önder Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu’daki barışın ve sorunların çözümünün teminatıdır.

Kürt, Arap, Êzidi kadınların özgürlüğü Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ile mümkündür. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Şengal’in özerkliğini ve kadınların özgürlüğünü kalıcılaştırabiliriz.”