Asya Abdullah: Özgürlük Kürt kadının eliyle sağlandı

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Almanya’nın Kiel şehrinde katıldığı bir panelde Rojava’da elde edilen özgürlüğün Kürt kadının eliyle sağlandığını ifade etti.

“Jin, Jîyan, Azadi” sloganıyla Almanya’nın Kiel şehrindeki KulturForum salonunda PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve KNK Diplomatik İlişkiler Komitesi sözcüsü Nilüfer Koç katılımıyla bir panel düzenlendi.

Panelde konuşan Asya Abdullah, Rojava’daki son durum konusunda bilgi verdi. Rojava’da bugün elde edilen özgürlüğün Kürt kadının eliyle sağlandığını ifade eden Asya Abdullah, “Bunun bilinciyle Kürt kadınlarına minnet duyuyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın fikriyatıyla büyüdük, geliştik, güzel işler başarıyoruz” dedi.

Kürt kadının Rojava’da kendini örgütlü tutup başardığını vurgulayan Asya Abdullah, “Dünyada erkek egemenliğine karşı durabilmiş kadınlar var Rojava’da. Dünya sistemleri kadınların bedeni üzerinde pervasızca işlemekte. Rojava’da biz bunu yıktık, kendimizi savunduk. Rojava’da kadınlar kendi yaşam yasasını oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları konusunda da konuşan Asya Abdullah, Türkiye ve çetelerinin saldırılarının DAİŞ saldırılarıyla aynı tipte olduğunu dile getirdi.

Nilüfer Koç ise “Abdullah Öcalan Kürt kadınlarına ne kazandırdı” şeklindeki bir soruya cevap vererek “Abdullah Öcalan’dan önce de tarihte direnen kadınlar oldu, ancak Abdullah Öcalan tam anlamıyla kadınlara, doğaya, çocuğa, yaşama dair kadınların tüm taleplerini ortaya koyarak bizlere sundu. Biz Kürt kadınları onun çizgisinde özgürleşiyoruz ve direnişimizi büyütüyoruz” dedi.

Kürt kadınlarının Abdullah Öcalan’ın çizgisinde özgürleştiğini ve direnişlerini büyüttüğünü söyleyen Nilüfer Koç, “Abdullah Öcalan’ın bizlere sunduğu ideoloji bütün dünya kadınları içindir. Bugün dünyada onun fikirleri her yerde kadınların direnişlerini büyütmesinde ve hak elde etmesinde büyük fayda sağlıyor” şeklinde konuştu.

Panel saat 21’de “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.