Frankfurt’ta kadın kırımı ve mücadele tartışıldı

Frankfurt’ta “Kadın Kırımı ve buna karşı ortak bir mücadele” konulu bir panel düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde faaliyet yürüten Amara Kadın Meclisi ve Women Defend Rojava Komitesi’nin organizesiyle “Kadın Kırımı ve buna karşı ortak bir mücadele” konulu bir panel düzenlendi.

Panelin başlangıcında organize eden kurumlar kendilerini tanıttı ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra 3 yıl önce Göttingen şehrinde katledilen Besma A. davasını 2 yıldır takip eden Feminizide Karşı Kadın Platformu, bu süreçteki gözlemlerini ve deneyimlerini paylaştı. Mahkeme sürecini takip ederken kadına karşı şiddeti ılımlılaştıran, erkeğin lehine karar verme argümanlarını güçlendiren bir yargı ve savunma sistemine tanıklık ettiklerini paylaşan Platform Temsilcisi, sokakta kamuoyu oluşturmak ve kadın kırımını gündemleştirmek için aktiviteler düzenlediklerini söyledi. Temsilci, bu katliamları kamuoyunda gündemleştirerek kadın kırımına karşı duyarlılık yaratmanın önemine değindi.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) adına konuşan Zeynep Zelal, hareket olarak toplumda erkek egemen zihniyete karşı nasıl mücadele ettiklerini ve bu anlamda nasıl bir bilincin oluştuğunu anlattı. Bu konuda şu ana kadar topluma dönük yürütülen kampanyalardan bahsedildi ve yaşanan toplumsal değişim dönüşüme vurgu yaptı.

Kadının daha derin bilinçlenmesiyle beraber ataerkil zihniyete ve kurumlarına karşı mücadele daha güçlü bir örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Zelal, bu tür buluşmaların kolektif deneyimi ve tecrübeleri ortaya çıkarmak için önemli olduğunu ve Kürt Kadın Hareketi’nin geçen başlattığı “Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine doğru” kampanyasına daha güçlü sahiplenmeye çağırdı.