‘Halkı savunmak için varız’

YJA Star gerillası Gerîla Bêrîvan, gerillanın verdiği mücadelenin özünün halkı savunmak olduğunu vurgulayarak, “Halka karşı gelişen hiçbir saldırıyı kabul etmediğimiz gibi sessiz de kalmıyoruz” dedi.

Hiçbir saldırının, Kürt halkını, Önderlik ve gerilladan uzaklaştıramayacağını söyleyen YJA Star gerillası Gerîla Bêrîvan, halkın her zaman onurunu koruduğunu vurguladı. 

Medya Savunma Alanları’nda ANF’ye konuşan YJA Star gerillası Bêrîvan, İmralı işkence sisteminin, Kürt halkına yayılarak planlı bir soykırıma dönüştüğünü belirterek, iradesiz kılımak için ahlak dışı tüm saldırıların sürdürüldüğünü söyledi. Kritik ve tarihi bir süreçten geçildiğini belirten Bêrîvan, “Düşman sonuç alamadığı için kimyasal ve taktik nükleer silahlar kullanıyor; halka karşı ise siyasi soykırım saldırıları ve özel savaşla toplumsallığı dağıtmaya çalışıyor” dedi. 

HALKIMIZ ONURUNU KORUYOR

Kürt halkının, düşman gerçekliğini farkında ve saldırıların hangi temelde olduğunu bilecek kadar politikleştiğini, dolayısıyla buna karşı direndiğini vurgulayan Bêrîvan, şöyle devam etti: “Halk her zaman gerillanın yanında olmuştur. Bu yüzden hiçbir korku ortamı halkı, Rêber Apo ve gerillandan uzaklaştıramaz. Halkımız, bu ahlaksızlığa karşı her zaman onurunu korumuştur. Gerillanın da mücadelesinin odağında Rêber Apo’nun durumu belirleyicidir. Rêber Apo bizim için her zaman merkezdir. Biliyoruz ki; Rêber Apo’ya karşı saldırılar kırılırsa halkımızın özgürlüğünden söz edebiliriz. Herkes bunun bilincindedir. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü anlamına gelmektedir. Gerilla ve halk mücadelesi birlikte ve bütünlüklü bir şekilde yürütüldüğünde başarı gelişebilir. Savaş alanlarında düşmanımızın durumu ortadadır. Teknike dayalı verdiği savaşta her türlü yasaklı silahlarla gerilla direnişini kıramadı, aksine büyük bir hüsrana uğradı. İradesi kırılan düşman korku yaratarak özel savaş politikalarıyla halkımıza saldırmakta gerillayı yalnız bırakma girişimleri sergilemektedir.”

YJA Star gerillası Gerîla Bêrîvan, gerillanın verdiği mücadelenin özünün halkı savunmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Halka karşı gelişen hiçbir saldırıyı kabul etmediğimiz gibi sessiz de kalmıyoruz. Gerilla, halkına, ülkesine ve Önderliğe bağlıdır. Halkımızın dik duruşu da onur vericidir. Biz büyük intikam alacağımızın sözünü veriyoruz.”