HEDEP Sûr İlçe Eşbaşkanı'na ajanlık dayatması

HEDEP Sûr İlçe Eşbaşkanı Meliha Cömert’e Türk polislerin ajanlık dayatmasında bulunması yapılan açıklama ile kınandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sûr İlçe Örgütü Eşbaşkanı Meliha Cömert, kendisini takip eden polislerin ajanlık dayatmasında bulunmasına dair partisinin ilçe binasında basın toplantısı  yaptı. Meliha Cömert, 26 Ekim’de kendisini akip eden iki polisin, evinin 100 metre ilerisinde “Sorular soracağız” diyerek önünü kestiğini söyledi. Yine başka polislerinde araçta beklediğini belirten Melipa Cömert, polislerin kendisine, “Parti içi faaliyetleriniz nedir? Bundan sonra HEDEP ile mi devam edeceksiniz” şeklinde sorular sorduğunu vurguladı.

Görevi AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilen Sûr Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, “Bu yaklaşımları kabul etmiyoruz” dedi.

Demokratik siyaset yapan kadınların iktidarın hedefi olduğunu söyleyen HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Gençlerimize, siyasi kadrolarımıza, kadınlarımıza baskı yaparak demokratik siyasetten uzaklaştırmaya çalıştılar. Son olarak kendisini polis olarak tanıtan kişilerce eşbaşkanımız Meliha Cömert evine kadar takip edilip, hukuksuzca sorgulanmaya çalışılmıştır. Bu yaklaşım aslında sistemin köklerinde gizli olan eril zihniyetin kendisini yaşatmasıdır” diye konuştu.

Pınar Sakık, baskılara karşı bedel ödemekten çekinmeyeceklerini  belirterek, “Kadınlar ve demokratik siyaset öncüleri olarak bundan sonra da bedel ödemekten çekinmeyeceğiz” dedi. 

Açıklama “Jin jiyan azadî” sloganıyla sona erdi.