‘Kurdistan’daki kadınların mücadelesine hayran kaldım’

Paris’te "Gençler Tarih Yazıyor" ağı tarafından düzenlenen Dünya Gençlik Konferansı’na Peru’dan katılan Zanaatkar Kadınlar Gençlik Sekreteri Julia Yauris, “Kurdistan'daki kadınların mücadelesine hayran kaldım ve çok etkilendim” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te "Gençler Tarih Yazıyor" ağı tarafından düzenlenen Dünya Gençlik Konferansı’na dünya genelinde 60’tan fazla gençlik örgütü katıldı.

Konferansa Peru’dan katılan Zanaatkar Kadınlar Gençlik Sekreteri Julia Yauris, konferansa ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Ulusal Çiftçiler, Zanaatkarlar (Zanaatkar Kadınlar) Peru Yerli Kadınları Federasyonu'nun bir üyesi olarak konferansa katıldım. Ben Gençlik Ulusal Sekreteri'yim ve Paris'teki bu konferansa Kürt Hareketi tarafından davet edildiğim için geldim. Kurdistan'daki kadınların mücadelesine hayran kaldım ve çok etkilendim. Kolombiya Bogota'daki Kapitalizme Karşı Konferans sırasında onlarla tanışma fırsatı buldum.

Bugünlerde kadınların sadece Latin Amerika'da değil tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu'da mücadele ettiğini fark ettik. Değişimin insanları olduğumuz, farklı dillerin, farklı geleneklerin ve kültürlerin yerli halkları olduğumuz yaygın olarak biliniyor, ancak bu Ortadoğu, Güney ve Orta Amerika'nın diğer ülkeleriyle ve dünyanın her yeriyle bağlantı kurmamızı engelleyen bir durum olmayacak. Tam tersi doğrudur, bir ittifak örüyoruz, bu konferans ve gençlik hareketi birbirimizle bağlantı kurmamıza ve savaşmaya hazır tüm kadınlara büyük bir mesaj iletmemize yardımcı oluyor. Topraklarından uzakta kadınlar var, yoksul kadınların haklarını geri almak, korumak ve aynı zamanda bize ait olan toprakları savunmak için mücadele ediyoruz.

Bu yüzden ben burada yerli kızı olarak bulunuyorum, size bu konferanstan tüm gücümü ve kuvvetimi veriyorum. Kapitalist sistemle savaşırken yalnız olmadığımızı, aksine dünyaya karşı bir arada durduğumuzu, birbirimize güç vererek birleşmeye devam edeceğimizi söylüyorum. Ve tüm kadınlara güç ve cesaretle savaşmaya, ilerlemeye devam etmelerini, sistemin bizi ayırmasına, yok etmesine izin vermemelerini söylüyorum. Aksine, yoldaşlarımıza bu sisteme karşı nasıl savaşacaklarını öğretelim, kendimizi güçlendirelim ve onlara kadınlar olarak sistemle savaşabileceğimizi ve kendimizi güçlendirebileceğimizi gösterelim.”