Kürt kadınlarından Rusya’da komploya karşı konferans

Moskova'da Kürt Halk Önderi'ne yönelik 9 Ekim Komplosu'na dair konferans düzenlenecek.

Rusya Kürt Kadınları Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu vesilesiyle başkent Moskova'da konferans düzenliyor.
Konferans Tertip Komitesi üyesi Kurdistan Lezgiyeva, ANFye açıklama yaparak, "Uzun bir süredir bu konferansın hazırlık çalışmaları yapılmakta. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı gerçekleştirilen Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nu kınamak amacıyla 7 Ekim'de kadın konferansı gerçekleştirilecek. Konferans Moskova'da bulunan Rusya Halkları Evinde Kürt, Rus ve birçok farklı uluslardan kadınların katılımıyla gerçekleşecek" dedi.


ÇOK SAYIDA BÖLGEDEN KATILIM

Lezgiyeva, "Ekim ayı uluslararası komploya karşı mücadele ayıdır ve Rusya Kürt kadınları da komployu kınamak amacıyla bu konferansı gerçekleştiriyor" diyerek, şunları da ifade etti:

 "Tüm azınlıklardan kadınlara ulaşmak için çalışma yürüttük ve bu çerçevede Rus, Yahudi, Moldovalı, Yunan, Kazax, Kırgız, Ermeni, Azerbaycanlı, Arap, İranlı, Afgan ve Rusya güneyinde bulunan Komî Cumhuriyeti'nde yaşayan kadınlar konferansa katılmak için başvuruda bulundular. Konferansın ana gündemlerinden bir tanesi ise Jineolojî çalışmalarını tanıtmak ve bu çerçevede Rojava'da bulunan Jineolojî Akademisinden bir kadın arkadaşın katılımı gerçekleşecek. TJK-A üyesi bir kadının da Skype aracılığıyla katılması beklenmekte. Konferansın esas hedefi ise Rusya Federasyonunda kadın çalışmalarının koşularına ilişkin tartışılmaların yürütülmesi ve etkinliklerin gerçekleştirilme perspektiflerini tartışmak olacak. Konferans sonucunda ortak deklarasyon hazırlanacak."