PAJK’lı tutsaklar: Önder Apo'yu sahiplenmeye çağırıyoruz

PAJK’lı tutsaklar, "Önderliğimize dönük ateşten bir çemberin her zaman hazır olduğunu devlet unutmamalı. Önderliği sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

PAJK’lı tutsaklar tarafından yapılan açıklamada, "TC devleti 2011 yılından bu yana Önderliğimiz üzerinde sistematik olarak ağırlaştırılmış tecrit uygulamaktadır. Ağırlaştırılmış tecrit başta Önderliğimiz olmak üzere zindan, gerilla ve halk direnişi ile kırılma noktasına gelince çeteleşen TC devleti, 2014 yılında 'Çökertme Planı'nı devreye koyarak Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecridi ve imha konseptini genel bir politika haline çevirmiştir" denildi.

'ASLA ÖNDERLİĞİMİZ İLE SINAMAYIN!'

"Her alanda imhayı esas alıp, direnişimizi alan ve bölgelere sıkıştırmayı, Önderliğimizi de izole ederek unutturmayı hedeflemiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu politika da zindan ve gerillanın ruhi ve fiziki direnişi ile boşa çıkartılınca, yoldaşlarından, dostlarından tek satırlık mektupların dahi içeriye verilmediği İmralı zindanına tehdit mektupları gönderilmektedir. Bu mektupların gönderilişi ve içeriği yine aynı eller tarafından basına sızdırılmaktadır. Bununla tam olarak ne yapılmak isteniliyor" diye kaydedildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Direniş tarihimiz devlete defalarca Önderliğimizin kırmızı çizgimiz olduğunu göstermiştir. Özgürlük mücadelemizin merkezinde yer alan Önderliğimize dönük ateşten bir çemberin her zaman hazır olduğunu devlet unutmamalı ve asla bizi Önderliğimizle sınamamalıdır. Bu konuda devlete PKK-PAJK’ın tarihi direniş çizgisini hatırlatıp, uyarıyoruz.

 Halkımızı da Önderliğimize uygulanan bu tür politikaların duyguda ve düşüncede kanıksatma ve meşrulaştırma amaçlı olduğunu, refleksleri sınayıp, sonra reflekssiz bırakan bu saldırılara karşı uyanık olmayı, duruşuyla faşist AKP-MHP iktidarı politikasını boşa çıkarıp Önderliği sahiplenmeye çağırıyoruz."