Paris’te sokakta tecavüz vakaları arttı

Fransa’nın başkenti Paris’te sokak orasında son haftalarda tecavüz vakalarında ciddi bir artış yaşandı.

Le Parisien gazetesinin haberine göre 27 yaşındaki bir kadın 30 Eylül Cumartesi günü ile 1 Ekim Pazar gününü bağlayan gece Oberkampf sokağında (Paris 11. Bölge) tecavüze uğradığını polise bildirdi. Paris savcılığı da genç kadının tecavüze uğradığı yönünde suç duyurusunda bulunduğunu doğruladı.

Le Parisien'e göre olay, genç kadının Stalingrad semtinde arkadaşlarıyla geçirdiği bir akşamın ardından evine doğru yürüdüğü sırada, sabah saat 5.00 sularında meydana geldi. İddiaya göre bisikletli bir erkek, kadına yaklaşarak onu bir duvara sıkıştırdı ve tecavüz etti.

Geçtiğimiz haftalarda Paris'te çok sayıda tecavüz vakası yaşandı. Ağustos ayı başlarında, 47 yaşındaki bir kadın Charonne bulvarında (Paris 11. bölge) bir binanın zemin katında penceresi açık uyurken bıçak zoruyla tecavüze uğradı. Cezaevinden yeni çıkmış olan 22 yaşındaki Cezayirli bir göçmen, bu cinsel saldırıya ilişkin gözaltına alındı.

Birkaç gün sonra Avusturyalı bir kadın 10. Paris’te bir bardan çıkarken sokakta tecavüze uğradı.

 21 yaşındaki bir kadın da 18. Paris’teki bir barda bir garson tarafından tecavüze uğradığını bildirdi.

Son olarak, ağustos ayının sonunda 55 yaşındaki bir kadın Batignolles semtindeki binasının asansöründe tecavüze uğradığını bildirmişti.

Polis Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 1 Ocak- 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Paris'te kamuya açık alanlarda 67 tecavüz vakası yaşanırken, bu sayı 2022 yılının aynı döneminde 69'du.

Fransa’da ilticacı kadınlar da yoğun bir şekilde cinsel şiddete maruz kalıyor.  The Lancet dergisinde 17 Eyül’de yayınlanan bir araştırmaya göre, Fransa’da kadın sığınmacıların dörtte biri cinsel şiddet mağduru olduğunu belirtiyor. Hatta araştırmacılar bu kadınların tecavüze uğrama olasılığının genel olarak Fransız kadınlarına kıyasla 18 kat daha fazla olduğunu hesapladı.