Songül Şarklı: Güçlü kadın örgütlülüğünü yaratacağız

HDP Kadın Meclisi Üyesi Songül Şarklı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kadın Konferansı'nda tespit ettikleri sorunları çözme konusunda ciddi bir iradenin gösterileceğini belirterek "Güçlü kadın örgütlülüğünü yaratacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Üyesi Songül Şarklı, seçim sürecinden sonra yapılan halk buluşmaları sonrasında aldıkları eleştiri ve önerilerin ardından bir araya geldiklerini ve bu eleştiri ve tartışmaların ışığında bir konferans gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Konferans sürecinden sonra bir kongre de düzenleneceğini söyleyen Songül Şarklı, “Konferans sürecinden sonra da kongre olacak. Konferansta çok ciddi tartışmalar ve doğru tespitler var. Sorunların tespitini yapmakta başarılıyız. Önceki konferanslarda da bu böyle olmuştu. Ama tespit ettiğimiz sorunlu alanları dönüştürme konusunda zayıf kalıyoruz, yeterli iradeyi bir fiiliyatta gösterme konusunda zayıf oluyoruz. Umarım bundan sonraki dönemde tespit ettiğimiz sorunları çözme konusunda da ciddi bir irade göstereceğiz” dedi.

 

PRATİKTE ÖZELEŞTİRİ VERECEĞİZ

Yeşil Sol Parti’ye dönük halktan alınan eleştirilerden bahseden Songül Şarklı, şunları aktardı: “Emek ve Özgürlük İttifakı'nın bizim açımızdan ortaya çıkardığı sonuçlar çok eleştirildi. Adaylıklar meselesinde yerelin iradesinin yeterince yansımıyor oluşu çok fazla eleştirildi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kayıtsız, koşulsuz Kılıçdaroğlu'nun destekleniyor olması ve buna ilişkin çağrı yapılması çok eleştirildi. Yeşil Sol Parti’nin kitlemize, halkımıza yeteri kadar anlatılmadığı, bu yüzden birçok oyun boşa gittiği üzerine tespitler yapıldı ki, bunlar benim de bireysel olarak katıldığım ve doğru bulduğum eleştiriler. Bütün bunların ötesinde örgütsel olarak ciddi yapısal sorunlarımızın olduğu tespiti ve eleştirisi yapıldı. Tabii bütün toplantılarda bunlar tutanaklarla kayıt altına alındı ve sonrasında yapılan çalıştaylar da bunlar tartışıldı ve önlemler üzerine kafa yoruldu.  Asıl öz eleştirisi pratik yaşamda verilecek.”

ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Hem kadın örgütlülüğü hem de genel parti çalışması alanında bir zayıflama olduğunu belirten Songül Şarklı, önümüzdeki süreçte bu sorunların giderileceğini kaydetti. HDP Kadın Meclisi Üyesi Songül Şarklı, şunları söyledi: “Güçlendirmek için ciddi, ısrarlı, somut kadın çalışması yapmak durumundayız. Önümüzdeki dönem daha ciddi, ısrarlı, inatçı bir kadın örgütlenmesi ve çalışması yapmamız gerektiği ve bunun bizi büyütecek şey olduğu noktasında hemfikir olduk. Çünkü bu, bizi kadın örgütü olarak güçlendiren şeydir. Aynı zamanda parti içindeki erkek egemen alanı da bizi daraltan ve zayıflatan bir şey olacaktır. Çünkü kadın örgütlülüğü ve kadın etkisi azaldığında parti içindeki erkek egemen anlayış kendi alanını genişletiyor. Bizim alanımızı daraltıyor. Kadınların partiden uzaklaşmasını sağlayan şeylere dönüşüyor. Bunun önlemi, güçlü bir kadın örgütlülüğü yaratmaktır.”