TJA'dan Gültan Kışanak'ın rehin tutulmasına tepki

TJA, Gültan Kışanak'ın tahliyesinin engellenmesi ve Hüda Kaya'nın rehin alınmasını protesto etti.

Amed Büyükşehir Belediyesi'nin görevi gasp edilen ve rehin tutulan Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın azami tutukluluk süresinin dolmasına rağmen tahliye edilmemesine ilişkin Özgür Kadın Hareketi (Tewgera Jinên Azad) öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Amed il binasında açıklama yapıldı. Toplantıya HEDEP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi kadınlar da destek verdi. HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, özellikle cezaevlerindeki tutsak kadınlara yönelik hukuksuzluk halinin işkence biçimi olarak devreye konulduğunu söyledi.

"Örgütlü kadın kimliğinin kriminalize edilmesi amaçlanmaktadır” diyen Pınar Sakık Tekin, özellikle Kürt Kadın Hareketi olarak yürüttükleri çalışmaların hedefte olduğunu belirtti.

Pınar Sakık Tekin, “Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız, yoldaşımız ve TJA aktivisti Gültan Kışanak, antidemokratik mevcut Anayasa kapsamında dahi öngörülen tutukluluk süresi olan 7 yılı aşmasına rağmen rehin tutulmaya devam ediliyor" dedi.

Pınar Sakık Tekin, Hüda Kaya’nın tutuklanmasının demokratik siyasete saldırının değişmediğini gösterdiğini ifade etti.

HEDEP Dil, Kültür ve Sanat Komisyonu Eşsözcüsü Cemile Turhallı Balsak ise Meletî’de yargılama sürerken ikinci bir davanın açıldığını söyleyerek, kadınlara yönelik bir saldırı sürecinin başladığını ifade etti.