TJK-E 1 Kasım eylemlerine katılım çağrısı yaptı

TJK-E, 1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle bir açıklama yayınlayarak tüm Kürtleri ve dostlarını gün vesilesiyle düzenlenen etkinliklere katılmaya çağırdı.

TJK-E tarafından yayınlanan açıklama şöyle: Kobanê'de DAİŞ barbarlığına karşı kazanılan savaş halkların kurtuluşu olarak görülmüş ve 1 Kasım  "Dünya Kobanê Günü" olarak ilan edilmiştir.

Rojava'nın Kobanê kentinde YPG-YPJ' li savaşçıların, Özgürlük Gerillalarının ve Kürdistan ile dünyanın her yerinden savaşmak için gelen halkların kahramanca direnişi bu savaşın zaferle taçlanmasını sağlamıştır. 

Önder Apo’nun fikirlerinin ve yıllarca verdiği emeklerin bir  sonucu olarak Kobanê zaferi adını tarihin sayfalarına yazdırmıştır. Ne olursa olsun her türlü desteğin sağlanarak Kobanê nin savunulması gerektiğini görüşmelerinde sıkça belirtmiştir. Kobanê zaferi, Barzanilernin işbirlikçi ve ihanetçi tutumuna rağmen gerçekleşmiştir. Bu zaferde tarihi değiştiren kahramanların arasında yüzlerce kadın savaşçı yerini alarak bize savaşan kadının güzelliğini göstermiştir. 

ROJAVA’YA SALDIRILARIN DAİŞ SALDIRILARINDAN FARKI YOK

Faşist Tayyip Erdoğan' ın "Kobanê düştü düşüyor" sözleriyle asıl desteklediğinin çeteler olduğunu dünya kamuoyunun gözü önünde belirtmesi hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Bugün TC devletinin Kürtler için Demokratik Özgür yaşamın karşılığı olan Rojava'ya yapılan saldırıların da DAİŞ çetelerinin saldırılarından bir farkı yoktur. AKP-MHP faşist zihniyeti DAİS'in ardından kendisine miras bırakılan asimilasyon ve savaş politikalarını Kurdistan'ın her parçasına yayarak halkların huzur ve barış içinde beraber yaşama istemini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. 

Kapitalist Moderniteye alternatif olan Demokratik Konfederalizmin yaratıcısı Önder Apo’ya uygulanan tecrit ve işkence politikaları da bu süreç ile beraber daha şiddetli bir şekilde devreye konulmuştur. Önder Apo’nun Kürt halkıyla bağı koparılmaya çalışılmıştır. Bugün “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında Önder Apo’ya yönelik saldırıları bertaraf ederek kendi gücümüzü ve irademizi ortaya çıkarmalıyız. Kobane nasıl halkların mücadelesi ile düşmediyse, tecridin parçalanması, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt Sorunun Çözümü de yine halkların direniş ve örgütlülüğüyle sağlanacaktır. 

Bu anlamda başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı mücadeleyi büyütmeye ve 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yapılacak eylem ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz.