TJK-E, tecrit ve soykırıma karşı festivale çağırdı

TJK-E, tecrit ve soykırıma karşı Uluslararası Kürt Kültür Festivaline çağırarak, "Kürt halkı, Önderliksiz bir özgür yaşamın olmayacağını meydanlarda gösterecek" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu sene 31. gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali 2. Paris katliamında şehit düşen arkadaşlarımız Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl arkadaşlarımıza adanmıştır" denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Rêber Apo'ya yönelik tecrit ve izolasyon politikalarıyla halkından koparmaya çalışan TC ve yandaşları, hegemonik güçlere karşı Kürt halkının Önderliğinin yanında olduğunu ve Kürt halkının  Önderliksiz bir özgür yaşamın var olmayacağını o gün bir kez daha meydanlarda gösterecektir. Uluslararası Kürt Kültür Festivali Kurdistan’da uygulanan fiziki, kültürel ve tarihi soykırıma karşı halkımızın büyük bedeller ve fedakarlıklarla oluşturduğu ulusal değerleri ve kültürü on binlerin coşkusuyla alanlara taşıyacaktır.

Avrupa’nın tüm ülkeleri ve şehirlerinden gelecek kadınlar, gençler, Kurdistanlılar ve dostları bu kültürel şölende yerlerini alarak hem siyasal hem de ulusal reflekslerini ortaya koyacaklardır.

 Her sene olduğu gibi bu yıl da zengin içeriğiyle konuşmacı ve müzik şöleninin dışında kadın arkadaşlarımızın emekleri ile hazırlanmış renkli stantlar, Kurdistan mutfağından lezzetler,  kimliğimizi yansıtan görsel ve sanatsal öğeler ön plana çıkmaktadır.

 Bu açıdan TJK-E olarak 09 Eylül'de Frankfurt'ta gerçekleşecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde arkadaşlarımızı ciddi bir sorumlulukla yaklaşarak görev almaya, dostlarımızı, demokratik kurumları ve halkımızı ulusal renkleriyle festivale katılmaya çağırıyoruz."