Mücadele İmralı'daki tecritle başlamalı!

"Büyük Kadın Konferansı" hazırlık toplantısında konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Tecrit basitçe bir izolasyon değil, kurulmuş bir rejimin adıdır. Tecrit bir tek hapishanelerde değil. Üniversiteler, kurumlar da tecrit altındadadır." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) gerçekleştirecekleri "Büyük Kadın Konferansı’na" ilişkin hazırlık toplantısı düzenledi.  

Taksim’deki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, "Bi serhildan û rêxistinê em azadiyê diparêz in (İsyanımızla örgütleniyor özgürlüğümüzü savunuyoruz)” pankartı açıldı. Toplantıya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, HDP ile Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi, milletvekilleri ve tutsak yakınlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Zılgıtlar ve “Jin, jiyan, azadî” sloganı eşliğinde çekilen halaylarla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, “Yeniden kavgaya, direnişe kadın bilinciyle sarılmak için buradayız. Beyaz tülbentleriyle faşizme her daim direnen annelerle, emeğinin hakkı için mücadele eden emekçi kadınlarla, gençliği ellerinden alınmış kadınlarla, doğanın talanına, ekolojik kırım siyasetine karşı ekolojik mücadele yürüten kadınlarla buradayız. İnançlarına sarılan, özgürlüğünün eşitliğini savunan kadınlar olarak buradayız. Bu dünyayı yerinden oynatacak kadınlar olarak buradayız” diye belirtti.

Kadınlar olarak çok uzun bir mücadele geçmişinden geldiklerinin altını çizen Birol, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu söyleyerek, “Bizim yaptığımız her toplantı, söylediğimiz söz, attığımız her adım bütün toplumsal kesimlere ve politik mücadelelerine de en büyük katkıyı sağlayacak olandır” dedi.

İktidarın “faşizan” bir yapıya sahip olduğunu ve halkı izole etmeye dönük saldırılarda bulunduğunu belirten Birol,  şöyle konuştu: “Bu da başta İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit rejimidir. Tecrit basitçe bir izolasyon değil, kurulmuş bir rejimin adıdır ve bu tecrit tüm toplumsal kesimler ile bir toplumu var eden bütün kurumlara yayılarak devam ediyor. Yani tecrit bir tek hapishanelerde değil. Üniversiteler, kurumlar da tecrit altındadır.”

Mücadele’nin İmralı’daki tecritle başlaması gerektiğini ifade eden Birol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hukuki ve insani bütün haklarına kavuşturulmasının en önemli gündemleri olduğunu kaydetti. Birol, barışı yeniden sağlamak için tecride karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı. İlknur Birol, “Kadın dayanışmasını büyüterek, erkek egemenliğine karşı mücadeleyi hedef haline getireceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Eşsözcüsü Beser Çelik, mücadele eden kadınların bir araya gelmesinin iktidarın politikalarına karşı büyük bir cevap olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak 3 oturum ile devam etti.