YJA Star: Komplonun 26. yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Komplonun 26. yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızı belirtiyor, bir kez daha komployu ve komplocuları kınıyoruz" dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Önderliğimiz şahsında başta halkımız olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına karşı gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komplosunu nefretle lanetliyoruz. Komplonun 25. yılında eşsiz direnişiyle bizlere direnme azmi veren, ilham ve moral kaynağımız olan Önderliğimizi, savaşın en çetin koşullarında sonsuz saygı, sevgi ve özlemle selamlıyoruz. ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ fedailerinin bedenlerini ateşten bir meşale yaparak başlattıkları özgürlük çemberine 1 Ekim’de Apocu saldırı ruhuyla düşmanın üzerine giderek katılan Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin yoldaşların şahsında tüm özgürlük şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. YJA Star güçleri olarak Önderliğimizin şanlı direnişinden aldığımız feyzle, şehitlerimizin fedai ruhla yarattıkları değerlere sahip çıkacağımıza söz veriyor ve anılarına bağlılığın gereği mevzilerimizi sonuna kadar savunarak mutlaka başaracağımızın iddia ve kararlılığını belirtiyoruz” dedi.

“Özgür Kürtlüğün ve giderek dünya insanlığının temsiline dönüşen Önderliğimiz; egemenlikçi güçlerin Kurdistan merkezli Ortadoğu projelerine engel olarak görüldüğü için hedeflendi” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “9 Ekim 1998 tarihi aynı zamanda Kurdistan’da merkezileşen 3. Dünya Savaşı’nın da tarihi başlangıcını ifade etmektedir. Hegemonik güçlerin Ortadoğu’ya dönük müdahaleleri 9 Ekim 1998 tarihinden sonra daha de derinleşmiş ve 3. Dünya Savaşı yapay sınırlara sıkıştırılmış olan Kurdistan’da merkezileşmiştir. Bu süreçte Bakurê Kurdistan’da AKP eliyle yeni bir Kürtlük dizayn edilmek istenirken, Başûrê Kurdistan tamamen işbirlikçilik temelinde emperyalist güçlerin cirit attığı bir sahaya dönüştürülmek istenmiştir. Rojhilatê Kurdistan, İran’ın anti demokratik uygulamalarına terk edilirken, Rojavayê Kurdistan’da Önderliğin yirmi yılı aşkın emeğiyle oluşturduğu örgütlü halk gerçekliği tasfiyeciliğin hedefi haline getirilmiştir. Ancak Önderliğimiz engin öngörüsüyle bu süreçleri görmüş ve kendisini büyük bir müdahale gücüne dönüştürerek hegemonya güçlerinin planlarını altüst etmiştir. Önderliğimiz kırk yıllık düşünce, bilgi birikimi ve mücadele deneyimiyle İmralı işkencehanesini bir dergâha dönüştürme yüceliğini göstererek, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmayla kapitalist modernitenin karşısına dikilmiştir. Önderliğin benzersiz müdahale gücü karşısında planları boşa çıkan hegemonya güçleri İmralı’yı özel savaşın merkezi haline getirerek Önderliği etkisiz kılmaya çalışmışlardır. Önderliğin etkisiz kılınamayacağı anlaşılınca mutlak tecrit yolu devreye konulmuş, Önderlik şahsında tüm dünya insanlığına ve onu ayakta tutan değerlere karşı büyük bir saldırı konsepti başlatılmıştır. Bu anlamda İmralı’da merkezileşen direniş, tüm saldırılar karşısında dimdik ayakta durmayı bilmiş, insanlığın tüm değerlerini yitirmekle yüz yüze kaldığı yüzyılda insanlık adına kurtuluş umudunun yeniden dirildiği yer olmuştur. Önderliğin muazzam direnişiyle büyük ölçüde boşa çıkarılan komplo çeşitli biçimlerde hala derinleştirilerek sürdürülmektedir. 31 aydır Önderlik’ten haber alınamıyor olması komplonun hala sürdürüldüğünün kanıtıdır. Bu yüzden komployu boşa çıkartmak yalnızca Önderliğin değil, onurlu bir yaşam uğruna bedel vermeyi göze alan herkesin görevi olmaktadır. Başta kadınlar olmak üzere, gençler ve tüm demokratik güçler komplonun boşa çıkarılması için Önderlik etrafında kenetlenmeyi bilmelidir. Bu anlamda komplonun etkisiz kılınması kadın özgürlüğünün teminatı olmaktadır. Komplonun yenilmesi, dünya insanlığının özgür geleceğini kazanması anlamına gelmektedir. Herkes bu bilinçle yaklaşmalı ve dönemi böyle karşılamalıdır.

ÖNDERLİĞE KARŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN KOMPLO KADINA KARŞI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ KOMPLODUR

Önderlik yaptığı çözümlerle kadınların kendisini tanımasını sağladı. Cins bilinci gelişen kadınlar kadın kurtuluş ideolojisiyle partileşmeden, toplumsal alan ve ordulaşmaya kadar pek çok alanda kendilerini sistemleştirdiler. Bu anlamda Önderliğe karşı geliştirilen uluslararası komplo özünde kadına karşı geliştirilmiş bir komplodur. Sömürgeci faşist TC tarafından Rojava’ya, Şengal’e, Medya Savunma ve direniş alanlarına dönük geliştirilen her saldırı aslında kadına karşı saldırıdır. Rojava’da hedeflenen kadın devrimidir. YJA Star gerillalarının özgürleştirilmesine öncülük ettiği Şengal’e dönük her saldırıda yine hedeflenen kadının öz varlığı ve öz savunma bilincidir. Bugün Medya Savunma ve direniş alanları başta olmak üzere Kurdistan’ın her bir parçasında YJA Star’lı kadınlar Önderliğe dönük komplonun kadına dönük komplo olduğu bilinciyle uluslararası komploya karşı savaşıyorlar. Zîlanlaşarak, Bêrîtanlaşarak, Sara ve Rûkenleşerek Rojava’dan Şengal’e dört parça Kurdistan’da fedaileşen kadınlar özünde kadına dönük olan uluslararası komployu imha etme savaşından bir an olsun taviz vermiyorlar. Kadınların kazandığı yerde komplo yeniliyor. Kadınların güç olduğu, sistemleştiği yerde komplo zayıf düşüyor ve yıkılıyor. Bu nedenle özgürlük bilincine bağlı her kadın komplonun yıkılmasındaki temel gücünü görebilmeli ve kadın örgütlülüğünü sonuna kadar geliştirmelidir.

APOCU FEDAİ RUH YENİLMEZDİR

Uluslararası güçlerin komplonun devamı niteliğinde devreye koyduğu soykırım konsepti kapsamında Kürt yurtseverleri zindanlara doldurularak insanlık dışı uygulamaların hedefi haline getirildi. Halkımız zor, baskı ve özel savaşın çeşitli operasyonlarıyla etkisiz kılınmak istendi. Gerillanın imhasının hedeflendiği soykırım planında yasaklı silahlardan, kimyasal gazlara kadar gerilla şahsında Kürt halkına karşı her türlü savaş suçu işlendi. Fakat tüm bunlara rağmen gerilla her yerde Apocu fedai ruhla direnmeyi bilmiş, komplonun amacına ulaşmasının önündeki en büyük engele dönmüştür. ‘’Bitti, bitecekler’’ operasyonları sürerken Sara ve Rûken, Rojhat ve Erdal sömürgeciliğin kalbinde patlayarak asıl bitecek olanın kimler olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 1 Ekim’de Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin yoldaşların şahsında bir kez daha açığa çıkmıştır ki; Apocu fedai ruh yenilmezdir. Türk faşizminin başkenti Ankara’da içişleri bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemle Apocu fedailer Rojhat ve Erdal tüm dünyaya komplonun artık sürdürülemez olduğu mesajını vermiştir.

Ankara’da gerçekleşen fedai eylem karşısında şoka uğrayan sömürgeci Türk faşizmi köşeye sıkışma psikolojisiyle nereye saldıracağını bilemez halde başta Medya Savunma ve direniş alanları olmak üzere, Rojava’ya dönük saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Askeri ve siyasi olarak hiçbir itibarı kalmayan faşist sömürgeci TC, Bakurê Kurdistan’da yurtseverleri hedef alarak siyasi soykırımlara başlamış, Rojavayê Kurdistan’da sivil halkın ekmek teknelerine, geçim alanlarına havadan saldırarak intikam operasyonlarına girişmiştir. Uluslararası komployu tamamlama göreviyle getirilen AKP-MHP faşist işbirliğinin başarısızlıklarının üstünü sivil halka saldırarak örtme girişimleri herkes tarafından görülmüş ve amaçları çok net anlaşılmıştır. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu saldırılar Zap’ta kıstırılan, Ankara’da ölüm darbesi yiyen faşist sömürgeci TC’nin baş aşağı gidişinin son nefesleri olmuştur. Kesin olan şu ki, komplo yenilmiş ama tamamen ortadan kaldırılmamıştır. Bu anlamda Önderliğin fedai ordusu YJA Star komplonun tamamen ortadan kaldırılmasında esas sorumlu güçtür. Önderliğimize dönük her türlü saldırı girişimi bizlerin savaş gerekçesidir. Özgür Önderlikle, özgür Kurdistan’da yaşama hedefimizi gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin kararlılığı içindeyiz. Nasıl ki Sara ve Rûkenler, Rojhat ve Erdallar sömürgeciliğin karşısında geçilmez birer bent oldular, her YJA Star gerillası da Zîlanların izinde Saralaşma, Rûkenleşme, Rojhat ve Erdallaşma iddiasını taşımaktadır. Buna bağlı olarak sömürgecilik halkımıza, toprağımıza, Önderliğimize karşı geliştirdiği her saldırıda; karşısında bizi bulacaktır. Bizler Önder Apo’nun ve halkımızın fedaileriyiz. Fedai çizgiyi daha da yükselterek zafere ulaşma sözümüzü yineliyoruz.

Komplo karşısında bedenini meşaleleştirerek karanlığı aydınlatan Halit Oral şahsında ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şehitlerini bir kez daha anıyor, anılarının önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Komplonun 26. yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızı belirtiyor, bir kez daha komployu ve komplocuları kınıyoruz. Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin yoldaşlarımızın şahsında Zîlanlaşarak komployu paramparça eden şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz.”