YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı 50 gündür süren direnişi selamladı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 50 gündür Şehid Delil Batı Zap Eyaleti’nde gerçekleştirilen büyük direnişi ve son dönemdeki başarılı eylemleri selamladı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Şehid Delil Batı Zap Eyaleti’deki tüm YJA Star komuta ve savaşçı yapısına” başlıklı bir açıklama yaptı.

YJA Star, “Yaklaşık üç yıldır Medya Savunma Alanlarımız başta olmak üzere dört parça Kurdistan’ı işgal etmeye çalışan faşist AKP-MHP savaş rejimi, 20 Temmuz ile birlikte bu işgal girişimlerini devam ettirmek için tekrardan Girê Cûdî başta olmak üzere Batı Zap merkezli yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır. 20 Temmuz’dan itibaren faşizmin insan onuru ve ahlakından nasibini almamış bu saldırıları karşısında insan olmakta, insan kalmakta ısrar eden, onurlu ve özgür yaşam için her türlü bedeli göze alarak büyük bir direniş sergileyen ve savaşma gücünüzle düşmanın tüm hayallerini yerle bir eden siz değerli yoldaşları, direnişinizin bizlerde yarattığı heyecan ve moral ile selamlıyoruz. Yıldız, Robîn ve Kawa arkadaşlar şahsında bu kutsal direnişte bedel verdiğimiz tüm şehitleri bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

FAŞİST REJİMİN SALDIRILARINI ÖNDERLİĞİN VE GERİLLANIN DİRENİŞİ BOŞA ÇIKARDI

“Çağın bütün hastalıklarının devası olan Önderlik felsefesi ve paradigmasına karşı duyulan korkunun sonucunda bir proje olarak oluşturulan AKP faşizminin, öncelikli hedefi Önderlik olmuştur” denilen açıklamada, “Önderlik üzerinde hiçbir insanın kolay kolay kaldıramayacağı mutlak tecrit uygulanırken, bununla Önderliğin Hareket ve halkla bağlantısını kesip sonrasında gerçekleştireceği yoğun saldırılarla gerillayı bitirip, özgür Kürtlüğü sindirip tekrardan Önderliğe yönelim hedeflenmiştir. Faşist rejimin bu planı gerçekleştirmek için özelde son üç yıldır varını yoğunu ortaya koyarak gerçekleştirdiği amansız saldırıları, başta Önderliğin muazzam İmralı Direnişi olmak üzere gerillanın diz çöktürme ve teslim almaya karşı Apocu fedai çizgide süren kahramanca direnişi ile boşa çıkarılmış ve bu direnişler sayesinde bir proje olarak geliştirilen AKP, oluşturuluş amaçlarına ulaşamamıştır. Kurdistan coğrafyası bir kez daha tarihte eşine az rastlanır yiğit duruşlara, teslim olmamak için son nefesine kadar karşı koyan büyük adanmışlıklara, şehit düşeceğini bile bile şehadete gülerek koşan fedakarlıklara sahne olmuştur. Bu topraklar tekrardan Onlarca Zilan, Kemal, Hayri, Egîd, Bêrîtan ve onlarca Sara’nın şahlanıp ayağa kalkmasına tanık olmuştur. Kendisini taktik ve tarz olarak yenileyen gerilla, Önderliksiz yaşamın asla kabul edilemeyeceğini ve fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlanacağını ortaya koymuştur. Türk ordusunun çağın en gelişkin tekniği ile donatılmasına karşı, gerillanın kendisini yeniden yapılandırıp bu tekniği boşa çıkararak verdiği yanıt, Kürt halkı başta olmak üzere halklara, kadınlara ve tüm dünya insanlığına hak ve özgürlükler uğruna mücadelelerin devam edeceğini göstererek umut olmuştur. Çünkü zalimin tüm teknik imkanlarına karşı insanın en büyük güç olduğunu kanıtlama savaşı verilmiştir ve verilmektedir” diye belirtildi.

50 GÜNDÜR AMANSIZ DİRENİŞ SERGİLENİYOR

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“İşte bu irade, kararlık ve duruş karşısında boşa düşen AKP–MHP faşizmi geçen yıllarda başaramadığı işgal girişimini bu yıl tamamlamak üzere bulunduğunuz Şehîd Delîl Batı Zap Eyaleti’ni merkezine alarak tekrardan saldırmıştır. 20 Temmuz ile başlayan bu saldırılar bugüne kadar aralıksız ve yoğun bir tarzda sürerken, yaklaşık 50 gündür şahsınızda büyük bir direniş sergilenmektedir. Öncelikle direniş bayrağını zirvede tutmak ve şehitlerimize layık olunduğunu ortaya koyma anlamına gelen bu büyük direnişinizi selamlıyoruz. Geçen 50 gün içerisinde hareketli timlerle saldırı, sızma, darbelemeden tutalım suikast, sabotaj ve ağır silahlara kadar tüm taktikler oldukça yaratıcı bir şekilde uygulanmış, tünel direnişlerinde suikast başta olmak üzere her tür taktik kullanılarak düşmana darbenin vurulmadığı bir gün dahi olmamıştır. Bu elli günlük sürenin her gününe yaratıcı ve sonuç alıcı bir eylem sığmış, saldırı ve vuruş gücünüz karşısında düşman tekrardan böyle bir saldırıya kalkıştığı için adeta pişman edilmiştir. Şahsınızda kadın aklıyla en ince detayın dahi hesaplandığı güçlü eylemliliklerle gerillanın irade, kabiliyet ve savaş gücü bir kez daha açığa çıkmış, savaş gücümüzde taktik olarak yeni bir ivme yakalanmıştır. Erkek egemen aklın en çirkin yönünü temsil eden AKP-KDP ortaklaşması ve uluslararası desteklerle süren saldırılar karşısında kararlı bir duruşla zaferi mutlak anlamda kazanılacağını ortaya koyan direnişiniz halkımızda ve özgürlük mücadelesini veren kadınlarda olduğu kadar tüm yoldaşlarda da büyük bir moral ve heyecan yaratmış, mücadele azmini artırmıştır. Özelde YJA Star güçleri olarak süren bu direnişte gösterilen üstün performans, Nalinlerin, Delillerin, Avzemlerin, Didarların, Mizgînlerin devamı olurken, aynı zamanda yıl içerisinde aynı azim ile düşmana geçit vermeyen Leylaların, Hêjarların, Rojbînlerin, Ardemlerin, Eylem ve Asya Karadenizlerin sesine ses katmış, Özgür Kadın Ordusu’nun Önderliğin fiziki özgürlüğü ve zaferi gerçekleştirmek için yapamayacağı hiçbir şey olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu anlamda YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı olarak, bu 50 gün içerisinde Zilan tarzı bir kararlılık ve özveri ile gerçekleştirdiğiniz, özgür kadın duruşunun ve aklının ürünü olan ve mücadelemizde ivme yaratan tüm eylemlerin planlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen bütün komuta ve savaşçı yapımızı kutluyor, ezilen haklar ile kadınların tek yaşam seçeneği olan Önderlik paradigmasını yaşamsallaştırana kadar sürecek olan mücadelemizde üstün başarılar diliyoruz.”