YPJ savaşçısı Casim trafik kazasında şehit oldu

YPJ Genel Komutanlığı, savaşçılarından Rîm Elî El Casim'in trafik kazasında şehadete ulaştığını açıkladı.

Savaşçısı Rîm Elî El Casim’in şehadetine ilişkin yazılı açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, "Rîm yoldaşımız, özgür bir yaşamı elde etme kararlılığının ve ısrarının ifadesi oldu” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Rojava Devrimi ile birlikte halkların birliği ve dayanışması, Demokratik Modernite projesi ile yaşam buldu. YPJ saflarındaki Kürt ve Arap kadınlar, devrimi ile kazanımlarını korumak ve yaşatmak için mücadelelerini omuz omuza yükseltiyor" denildi.

'KÜRT-ARAP KADINLARIN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rîm Elî El Casim’in yoldaşları gibi yurdunun özgürlüğünü sağlama hedefiyle yola çıkan gençler, YPJ saflarında varlıklarını anlamlandırıyorlar. Rîm yoldaşımız, Rojbin Arapların ve Hebunlar'ın izinden giderek halkın özgürlük mücadelesine olan inancıyla, önüne koyduğu büyük bir hedef ve umutla genç yaşında özgürlük saflarına katıldı. Tüm halk ve ulusları tek çatısı altında toplayan paradigma Demokratik Ulus paradigmasıdır. Bunun için Rîm yoldaşımız da bu kutsal ruhla ülkesinin özgürlük mücadelesinin savunucularından biri oldu. Rîm yoldaş özgür ve onurlu bir yaşamı inşa etmek için YPJ saflarına katıldı. Kadınların mücadelesinin yükseltilmesi ve güçlenmesi için zamanın ruhuna denk düşen sorumluluk bilinciyle yaşamın her anını devrimci mücadelesinin hizmetine adadı. Bu temelde kısa sürede devrim saflarında katılımcılığı esas alan kişiliğini eğiterek cesur ve gönülden bağlı bir savaşçı haline geldi.

Yoldaşımız Rîm Elî El Casim, 20 Ağustos'ta görevinin başındayken geçirdiği trafik kazası sonucu şehitler kervanına katıldı.

YPJ olarak bizler için, genç yaşta insanlık devrimine katılan ruhlar, özgür bir ülke yaratmanın ve onurlu bir yaşam sürme ideallerinin kararlı birer ifadesidir. Yoldaşımız Rîm de özgür bir yaşam sürmenin kararlılığı ve azminin ifadesi oldu. Öncelikle yoldaşımız Rîm'in değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Rîm’in yoldaşları olarak her zaman Kürt ve Arap kadınlarının birliğini ve dayanışmasını güçlendirerek topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz."

YPJ, Rîm El Casim'in kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

"Adı ve Soyadı: Rîm El Casim
Anne adı: Emîra
Baba adı: Elî
Şehadet tarihi: 20.08.2023.''