YRJ'den Türk devletinin katliamına tepki

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Basın Birliği, Türk devletinin JIN TV çalışanlarını katletmesini kınadı, "Türk devletinin suçlarını açığa çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Basın Birliği (YRJ), Türk devletinin 23 Ağustos'ta Qamişlo-Amude yolu üzerinde JIN TV'ye ait bir aracı hedef alarak kanal çalışanı Necimedîn Feysel Hec Sînan’ın şehit düşmesi ve muhabir Delila Ağît’in yaralanmasına sebep olan saldırısını kınadı.

 'TÜRK DEVLETİNİN SUÇLARINI AÇIĞA ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk işgalci devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye devrimine öncülük eden kadın özgürlüğü yaklaşımına düşman politikaları bu saldırı ile bir kez daha ortaya çıktı. Türk işgalci devleti bu saldırılar ile Kuzey ve Doğu Suriye'nin en iyi oğulları ve kızlarının fedakarlıkları sayesinde gerçekleşen ve tüm dünyada kadın devrimi olarak tanınan devrimimizin yarattığı kazanımlarımızı baltalamayı amaçlamış ve insanlık suçu işlemiştir.

Türk işgali altında JIN TV'ye ait bir aracı hedef alması sonucu, kanal Necimedîn Feysel Hec Sînan şehid olmuş ve JIN TV muhabiri Delila Agît yaralanmıştır. Hakikatin sesini olan, Türk devletinin işlediği işgal ve insanlık suçlarını ortaya çıkaran ve bu uğurda canlarını veren tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, Türk devletinin işlediği suçları açığa çıkaracağımızın sözümüzü yineliyoruz. Kadın gazetecilerin hedef alındığı bu saldırıyı kınıyoruz. Türk işgalinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik yaptığı katliam ve imhaların tüm dünyaya duyurulması ve işlenen suçların hesabının verilmesi için tüm medya kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz.”