Şenyaşar ailesi Antep’te “adalet” talebiyle siyasi partileri ziyaret etti

“Adalet” talebi için birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunu ziyaret eden ve hukuki destek talebinde bulunan Şenyaşar ailesi, “3 yıldır hukukun zulmü altında yaşıyoruz” dedi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın “Adalet” nöbeti kapsamda yaptıkları hukuki destek ziyareti devam ediyor.

Antep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı'yı ziyaret eden aile, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütlerine gitti. Ziyarete ailenin avukatı Derya Bozkurt ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi Başkan Yardımcısı Bermal Kutlu da eşlik etti.

Heyeti, HDP Antep İl Örgütü’nde Antep Milletvekili Mahmut Toğrul ve parti yöneticileri karşıladı. Ziyarete söz alan ailenin avukatı Derya Bozkurt, ailenin yaşadıklarını ve adalet mücadelelerine ilişkin özet şeklinde aktarımlarda bulundu. Ailenin 4 sefer adliye binası önünde “hukuksuz” bir şekilde gözaltına alındığını hatırlatan Bozkurt, “Aile tüm Türkiye’de adalete özlem duyan kişilerin sesi olmak için mücadele ediyorlar” dedi.

‘3 YILDIR HUKUKUN ZULMÜ ALTINDA YAŞIYORUZ’

Sonrasında söz alan Ferit Şenyaşar ise, “3 yıldır hukukun zulmü altında yaşıyoruz. Dosyanın üzerinden gizlilik kararı var ve 3 yıldır bu gizlilik kararı hukuka uygun bulunuyor. Savcılar dosyayı açmayarak suç işliyor. 102 gündür bir mücadele yürütüyoruz. Mücadelemiz ses getirdi, haftanın bir günü bu sesi yükseltmek için çevre illerden hukuk desteği istiyoruz. Mücadelemizi dayanışmayla büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘GÜÇLÜLERİN ADALETİ SÖZ KONUSU’

Son olarak söz alan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, şunları söyledi: “En başından beri Şenyaşar ailesinin yanındayız. Biz katliamın tanığıyız, cenazeler Antep'e geldiğinde cenazeleri yıkadığımızda onları gördüm. Babada tek kurşun izi yok. İş yerinde başlayan ve hastanede devam eden olayların birbirinden ayrılması hukuki değil. Adalet sarayları var ama içinde adalet yok. Bu adaletsizliğe karşı Emine anne elleriyle toprağı kazarak adalet arıyor. Güçlülerin adaleti söz konusu. Emine annemiz iki oğlu ve eşini kaybetti bu çok acı. Biz HDP olarak üzerimize ne düşerse ailenin yanında olacağımızı defalarca ifade ettik. Malatya'da nasıl bir hukuksuzluk yaşandığına tanık olduk olmaya devam ediyoruz. Ailenin mücadelesi önümüzdeki karanlıkların dağılmasına, tüm adaletsizlikler karşı olduğunu biliyoruz. Karanlıktan beslenenler var, bir çete gencecik parti çalışanımızı İzmir İl binasında katletti. AKP-MHP faşist iktidarına karşı olmak hepimiz için bir görev.”

Heyet ardından Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Eğitim Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şubesi’ni ziyaret ederek destek talebinde bulundu.