Amed'de İmralı tecridi protesto ediliyor

DTK, TJA, DBP ve HDP, Kürt Halk Önderi Abdullan Öcalan'a yönelik tecride karşı kitlesel eylem düzenliyor. Polis eylemi engellemeye çalışıyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile kentteki çok sayıda sivil toplum örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecide karşı Amed'de kitlesel basın açıklaması düzenliyor. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen eşbaşkanlar ve milletvekillerin, açıklama yapması polislerce engellenmeye çalışılırken, Sanat Sokağı’na çıkan Şair Sırrı Hanım ve Cami sokakları polis bariyerleriyle giriş çıkışlara kapatıldı. Sanat Sokağı çevresine yüzlerce polis zırhlı araçlarla konumlandırıldı. HDP Yenişehir ilçe binası da polis ablukasına alındı.

Halkın açıklamanın yapılacağı Sanat Sokağı’na girişine engel olunuyor. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Pero Dündar, Remziye Tosun, Dersim Dağ, Hişyar Özsoy, Ayşe Acar Başaran ve İmam Taşçıer ile Barış Anneleri Meclisi üyelerinin Sanat Sokağı’ndaki bekleyişi sürüyor.
Ayrıntılar birazdan…