Başurlu sanatçılar ve örgütler Türk işgal saldırılarına karşı yürüdü

Güney Kürdistan'daki sanatçılar, örgütler ve siyasi partiler Türk devletinin işgal saldırılarına son verilmesi için bir yürüyüş düzenledi.

Türk devletinin Günay Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına tepkiler devam ediyor. Güney Kürdistanlı sanatçıların yanı sıra sivil toplum örgütlerin ve kuruluşların öncülük ettiği yürüyüşte Türk işgalinin son bulması ve Kürtler arası bir çatışmadan kaçınılması talep edildi.

Süleymaniye Halk Bahçesi önünde başlayan yürüyüşü düzenleyen 10 parti ve kuruluşun isimleri şöyle: Sekoy Dijî Dagirkerî, Asoyê Nû grubu, Niwêger Örgütü, Ulusal Çalışma Merkezi, Heng, Ulusal Konferans Girişim Komitesi, RJAK, Demokratik Halk Cephesi, Kürdistan Yurtsever Gençliği, Kürdistan Sanatçılar Birliği Süleymaniye Şubesi ve Fishar Konseyi.

Yürüyüşte sanatçılar, politikacılar, aydınlar ve Uluslararası Barış Heyeti de katıldı. Yürüyüş sırasında Kürtler arası çatışmaya ve Türk işgaline karşı pankartlar açıldı. Sık sık, "Bijî yekitiya gelê Kurd", “Bijî berxwedana Avaşîn” ve “Bijî berxwedana Metîna” sloganlarının atıldığı yürüyüş Saholeke caddesine ulaştığında Özgürlük Hareketi adına Rehman Rasul tarafından bir mesaj okundu. Mesajda, "Silahlarımızın yönünü düşmana çevirmeliyiz, kardeşlerimize değil. Peşmergeyi bu savaşta yer almamaya çağırıyoruz." Daha sonra Hizba Zehmetkêşanî Kurdistan, Hizba Şuî Kurdistan ile Uluslararası Barış ve Özgürlük heyetinin mesajı okundu. Mesajlarda, Kürtler arasında yaşanan gerilimin sona ermesi ve Türk işgaline karşı daha güçlü bir duruş çağrısında bulunuldu.

Sanatçılar daha sonra şiirleri, oyunları ve şarkılarıyla işgale tepki gösterdi. Etkinlik halaylarla sona erdi.