Gerilla Hewraz: Hewraman gençleri işgale karşı direnişe geçmeli

Türk devletinin işgal saldırılarının ardından Cenga Xabur direnişteki yerini alan Hewramanlı gerilla Hewraz Hewraman, "Hewraman gençleri Türk devletinin Başur işgaline izin vermemek için direniş saflarına katılmalıdır" dedi.

Hewraman bölgesinden gerilla saflarına katılan ve Cenga Xabur direnişinde yer alan gerillalardan Hewraz Hewraman, Türk devletinin saldırılarına karşı Kürt gençlerine direnişe katılma çağrısında bulundu.

Yurtsever ve özellikle Hewraman bölgesindeki gençlerin rolüne dikkat çeken Hewraz Hewraman "Rojhilatlı bir genç olarak Cenga Xabur direnişine katılarak mücadeledeki yerimi aldım. Bilindiği gibi işgalci Türk devleti Metina bölgesine geniş çaplı bir saldırı başlattı, bu yüzden bizler de yönümüzü direniş alanlarına verdik. Türk devletini bu topraklardan atana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve halkımız için başarılı olacağız.

Halkımız da yurtsever bir tutum sergileyerek işgale karşı ayaklanmalıdır. Çocuklarının bu dağlarda verdiği direnişe sahip çıkmalıdır. Başta Hewraman gençleri olmak üzere, yurtsever tüm halkımız direnişe katılmalı ve Türk işgaline karşı tepkilerini ortaya koymalıdır. Türk devletinin Güney Kürdistan'ı işgal etmesine izin vermemeliyiz. Her Kürt genci gerilla ile birlikte omuz omuza savaşarak ulusal görevini yerine getirmelidir" diye konuştu.