Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi Süleymaniye temaslarını sürdürüyor

Çok sayıda ülkeden katılımlarla oluşturulan Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi, Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde Özgürlük Tevgera Azadî ve Kürdistan Komünist Partisi (Hizba Şîu) ile görüştü.

Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi (Defend Kurdistan) Güney Kürdistan’da Türk devletinin işgal saldırılarının önüne geçmek ve Kürt güçleri arasında diyalogu geliştirmek amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.

Uluslararası heyet, Tevgera Azadî’yi ziyaret ederek, işgal saldırılarını görüştü.

Heyet üyesi Niko Vogel görüşme sırasında “Biz Kürt halkını destekliyoruz ve Kürt halkına yardım etmek, Kürtler arası çatışmanın önüne geçmek ve Türkiye’nin işgalciliğine karşı durmak için geldik” dedi.

Kadınların çalışmalarından da memnuniyet duyduklarını ifade eden Vogel, “Daha da ilerlemesini umut diyoruz. Çünkü toplumun özgürlüğü, kadın özgürlüğünden geçer” diye ekledi.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Abdullah, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, “Hewlêr’de karşılaştığınız engellerden dolayı da üzgünüz” dedi.

Abdullah, yıllardır mücadele içerisinde olduklarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde kazanımlar elde ettiklerini belirtti.

Özgürlük Hareketi’nin diğer eşbaşkanı Tara Hisên, “Kürt halkının Avrupa halklarının desteğine ihtiyacı var. Çünkü devletler birbirlerinin çıkarlarını gözetirken, halklar da birbirlerini koruyor” diye konuştu.

Defend Kurdistan heyeti daha sonra Kürdistan Komünist Partisi’ni ziyaret etti. Parti binasında yapılan görüşme ardından Niko Vogel, “Kürdistan’daki son duruma ilişkin fikirlerimizi paylaştık. Aramızda, başta Türk devletinin işgalciliğine karşı olmak üzere çok sayıda ortak nokta vardı” ifadelerini kullandı.

Komünist Parti’nin Süleymaniye Komite sorumlusu Osman Zindani, “Bu heyetin ziyareti işgalciliğe karşıdır. Kürt halkının meşru aklarına verdikleri destek gurur vericidir” şeklinde konuştu.