'Kürtler Avrupa'nın sattığı silahlarla katlediliyor'

Türk devletinin Güney Kürdistan’a düzenlediği işgal saldırılarını yerinde inceleyen Uluslararası Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi, Kunemasî’de bir aileyi ziyaret etti. İnisiyatiften başka bir heyet de RJAK ve Barış Anneleri ile bir araya geldi.

Uluslararası Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi’nden bir heyet Süleymaniye’nin Şarbajer bölgesinde Türk devletinin bombardımanına maruz kalan Kunemasî köyünden bir aileyi ziyaret etti.

TÜRK DEVLETİ KÜRTLERE KARŞI FAŞİST, SOYKIRIM UYGULUYOR

Heyet üyesi Niko Hugl ziyarette yaptığı konuşmada, “Ailenin acısını paylaşıyorum, acıyı hissediyoruz ve Türk devletinin saldırılarını, işlediği suçları gördük. Bize göre Türk devleti faşist bir devlettir ve tüm yönleriyle Kürtlere faşist bir soykırım uyguluyor. Türk devleti kendisine silah veren bazı ülkelerin desteği ile bunu yapıyor. Almanya’ya döndüğümüzde Türk devletinin bu yaptıklarını bir raporlaştırıp Avrupa’nın birçok ülkesiyle paylaşacağız” dedi.

SALDIRIDA ELİNİ VE AYAĞINI KAYBEDEN TALİB: TÜRK DEVLETİNE SİLAH SATMAYIN

Aile adına ise saldırıda bir ayak ve el kaybeden Peyman Talib konuştu.

Tek isteklerinin Türk devletinin bu saldırılarının son bulması olduğunu belirten Talib şöyle devam etti: “Türk devleti vahşice saldırıyor, bu vahşi saldırılarda sivil insanlar katlediliyor. Türkiye, Avrupa’dan satın aldığı silahlarla Kürtleri katlediyor, bunun için de biz Avrupalı ülkelerin Türk devletine silah satmasını istemiyoruz.”

ULUSLARARASI KÜRDİSTAN’I SAVUN İNİSAYİTFİ RJAK VE BARIŞ ANNELERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Uluslararası Kürdistan’ı Savun inisiyatifi RJAK ile Barış Anneleriyle de görüştü.

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde Kürdistan Özgür Kadın Kurumu (RJAK), Barış Anneleri ile görüştü. Görüşmede Türk devletinin soykırım saldırıları ile Deniz Poyraz’ın İzmir’de katledilmesi ele alındı.