'Kürtlerin zaferi halk ve gerillanın birliği ile sağlanacaktır'

YRK gerillası Karo Kobanê, işgal saldırılarına karşı gerillaya destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Kürtlerin zaferi, halk ve gerillanın birliği ile sağlanacaktır. Bugün tam zamanı yarın çok geç olabilir" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Karo Kobanê, Türk devletinin saldırılarını ve Bazên Zagrosê hamlesini değerlendirdi. Medya Savunma Alanları'nda büyük bir direnişin yaşandığını söyleyen Karo Kobanê, "Bu savaş bugün Kürdistan dağlarında gerillaların öncülüğünde yürütülüyor olabilir. Ama gerçekte bu savaş Kürdistan'ın her yerinde sürüyor. Düşmanın temel amacı Kürt halkını yok etmektir. Bilindiği gibi gerillanın varlığı, Kürt halkının kimliğinin varlığı demektir. Bu, düşmanımızın halka ve gerillalara ilk saldırısı değil. Bu yüzden herkesin bu savaşın gerçeğini bilmesi ve bu savaşa karşı bir Kürt birliğini oluşturması gerekiyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride değinen gerilla Karo Kobanê devamla şunları belirtti: "Düşman tecrit ile Kürt halkının iradesini kırmak istiyor. Ama önderliğin direnişi düşmana diz çöktürdü. Bizler de düşmanın tüm saldırılarına karşı sonuna kadar direneceğiz. Topraklarımızı işgalden kurtarmak için gerilla saflarına katılıyoruz. Bu süreçte halkla gerillaların bir araya gelmesi ve birlikte direnmesi çok önemli. Çünkü halk gerillasız var olamaz, gerillalar da bu halkın çocuklarıdır.

Üzerimize ne düşüyorsa onu yapmalıyız. Özellikle Başur ve Bakur halkımızın düşmana karşı büyük bir öfkeyle, büyük bir intikam duygusuyla gerillaların yanında daha fazla durması gerekmektedir. Kürt gençleri de ülkeleri için üzerine düşen görevlerini yerine getirmeli ve gerilla saflarına katılmalıdır. Kürtlerin zaferi, halk ve gerillanın birliği ile sağlanacaktır. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Bugün tam zamanı yarın çok geç olabilir."