PKK şehit Delil Welat’ı andı

19 Eylül 2019 günü hava saldırısında şehit düşen Delil Welat (Hasan Mahmud Bozo)’yu anan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi “Heval Delil Önder Apo’nun geliştirdiği yaşam felsefesinin hiç solmayacak yüzlerinden olmayı başarmıştır” dedi.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, Kürdistan Özgürlük Gerillası Delil Welat (Hasan Mahmud Bozo)’nun 19 Eylül 2019 günü Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi’nin Delil Welat’ın şehadetine ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yurtsever halkımıza ve demokratik kamuoyuna,

Türk devleti, kapitalist modernite sömürgeciliği ve hain işibirlikçiliğin Kürt halkını soykırıma uğratma, Kürdistan’ı işgal etme saldırılarına karşı Özgürlük Gerillası’nın Zap, Avaşin, Metina, Botan başta olmak üzere ülkemizin her karış toprağında çağların kahramanlıklarını katbekat aşan destansı direnişinin yükseldiği bu tarihi dönemde Ölümsüz Şehidlerimiz’i anma, Onlar’ın rehberliğinde halkımıza dayatılan soykırımı parçalama, kahraman Şehitlerimiz’in hayali olan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama ve özgür bir Kürdistan’ı kurma anılarına bağlı kalmanın temel bir gereği olmaktadır. Şehitlerimiz onurlu bir yaşamın yegane yaratıcılarıdırlar. Bu anlamda her anımızı onların açtığı yolda soykırım ve işgalciliğe karşı mücadeleyi yükseltme, düşmanımızı Şehitleri yaşamsallaştırarak sonsuz yenilgiye uğratma ahlaki bir ilke olduğu kadar yoldaş, yurtsever olmanın da büyük görevidir. Onlar ki en olmaz denilen koşullarda dahi canlarını soykırım ve işgalciliğe siper ettiler.

Halklar evi olan Kürdistan’ın her karış toprağına kanlarını akıtarak özgür bir yaşamın umudu ve ruhu oldular. Yurtsever halkımız bu anlamda en seçkin evlatlarını ülkenin özgürlüğü için sonsuzluğa uğurlamaktan büyük kıvanç duymalıdır. Biz Onlar’ın yoldaşı olma şansını yakalamanın büyük gururunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki başta Kahraman Şehitlerimiz’in değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımız da Onlar’ın miras bıraktığı özgür yaşam inancı ve soykırıma karşı direniş ısrarını sürdürmenin büyük onurunu yaşamaktadırlar. Bu temelde 19 Eylül 2019’da işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısında Ölümsüzler Kervanı’na katılan Delil Welat (Hasan Mahmut Bozo) yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anarken, değerli Bozo ailemize, yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

2012’DE DEVRİMİN KÜLTÜR ÇALIŞMALARINDA YER ALDI

Delil Welat yoldaşımız 1993 yılında 6 erkek 4 kız çocuklu yurtsever bir aile ortamında yaşama gözlerini açar. PKK öncülüğünde başlatılan Kürdistan özgürlük mücadelesinin gelişim gösterdiği ilk yıllarda aile ve yakın çevresi özgürlük mücadelesiyle ilişkilenirler. 15 Ağustos 1984 büyük gerilla atılımından sonra Kürdistan’ın her yerinden gerilla saflarına katılımlar artarken bugün tüm dünyaya özgür bir yaşam umudu sunan Rojava’dan da binlerce kadın ve erkek Kürdistan’ın düşman işgalinden kurtarılması mücadelesine katılmışlardır.

Geçmişinde büyük bir direnişi barındıran Amûdê kentinden de çok sayıda katılım olmuş, yeni doğan çocuklar bu katılım hikayeleriyle büyümüşlerdir. Heval Delil Welat böylesi bir gerçeklik içerisine doğup büyümüştür. Büyüdüğü ortamda kararlı, inandığı değerler uğruna sonuna kadar mücadele eden kişilik özellikleriyle dikkatleri üzerinde toplayan biri olmuştur. Gençlik dönemine ulaştığında doğduğu topraklar büyük bir toplumsal devrime ev sahipliği yapmaktadır. Önder Apo’nun öngördüğü demokratik ulus devrimi Rojava’da beden kazanmaktadır. 2012’de Rojava’da devrim süreci başlayınca Delil Welat yoldaşımız da bu devrimin temel inşa alanı olan kültür çalışmalarına dahil olur. Sevinci, özgür yaşam umudu, coşkusu ve yüzünde hiç eksilmeyen gülümsemesiyle devrimin genç ama kararlı yüzlerinden olur.

ŞEHİT RÛBAR QAMIŞLO HAMLESİ’NDE AKTİF YER ALDI

Rojava devrimi kök saldıkça ülkesini işgalden kurtarmak, halkını özgür bir yaşama kavuşturmak Delil hevalin de temel yoğunlaşması olur. Kendisinden önce bir ablası özgürlük mücadelesine katılır. Bu heval Delil’i etkilese de esas etkiliyen Şehitlere karşı duyduğu büyük bağlılık duygusu olmuştur. Her şehadete anında mutlaka cevap verilmesi gerektiğine inanmış, buna uygun yaşamayı esas almıştır. Bu temelde Delil Hesekê arkadaşın şehadeti Delil yoldaşımızı özgürlük mücadelesinde yer almaya motive eden en büyük etken olmuştur. Devamında 2013 yılında birlikte çalıştığı Welat Botan arkadaş şehit düşünce bir özgürlük savaşçısı olmaya karar vererek adını Delil Welat olarak belirlemiştir. Tüm yaşamında farklı biri olmayı başaran Delil heval katılımıyla da büyük farklılık oluşturmuştur. Yurtseverliğin, ülkeye ve Şehitlere bağlılığın nişanesi olarak PKK saflarına katılımını büyük bir coşkuyla ailesiyle kutlayarak gerçekleştirir. Katılımdan duyduğu heyecan ve coşku daha sonraki yürüyüşünde de O’ndan hiç uzaklaşmaz.

2013 yılında işgalci Türk devleti ve kapitalist modernite sömürgeciliğinin beslemesi olan çetelere karşı savaşarak özgürlük gerillası olmaya adım atan Delil Welat yoldaşımız Rojava’yı özgürleştirme hamlelerinin kararlı bir öznesi olarak DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasında büyük rol oynayan Şehit Rubar Qamişlo Hamlesi’ne aktif olarak katılır. Savaşta yaralandıktan sonra sağlık alanında çalışmaya başlayan Delil yoldaşımız yoldaşlıkta derinleşen, Önderlik felsefesini içselleştirmeyi esas alan, düşman gerçekliğini tanıyarak mücadele yürütmeyi temel gereklilik olarak gören bir pratiğin sahibi olmuştur. Yanlışlarla mücadele etmek, güzeli olanı yaşama hakim kılmak heval Delil için her zaman doğru bir militan olmanın ölçüsü olmuştur. Engel tanımayan başarı ruhu, pratik zekasıyla birçok gelişmeye olanak sağlar.

XINÊRE’DE BAŞARILI BİR GERİLLA OLDU

2017 yılında daha güçlü bir özgürlük militanı olmaya karar kılmış Delil Welat heval, Önderlik felsefesini daha derinlikli öğrenme, PKK çizgisinde keskin bir düzeyi yakalama, doğru bir yoldaş olmanın mücadelesini daha bilinçli verme ve Kürdistan dağlarının doruklarında gerilla olmanın heyecanını yaşama temelinde halkımızın özgürlük mücadelesine binlerce kadro, militan yetiştiren Mazlum Doğan Kadro Okulu’nda bir devre eğitime katılır. Eğitimden aldığı güçlü sonuçlarla 15 Ağustos Büyük Zafer Ruhu’nu yakalamanın yoluna daha fazla giren Delil Welat yoldaşımız Xinêrê alanında başarılı bir gerilla pratiğinin sahibi olmuştur.

İlk andan şehit düştüğü ana kadar yoldaşlarının gönüllerinde büyük yer edinmeyi başaran heval Delil Önder Apo’nun geliştirdiği yaşam felsefesinin hiç solmayacak yüzlerinden olmayı başarmıştır. 2019 yılının Eylül ayına kadar coşku, heyecan ve kararlı yürüyüşünden bir an bile geri düşmeden her çalışmaya büyük bir aşk ile koşturan Delil Welat yoldaşımız yaşamına büyük başarılar sığdırarak 15 Ağustos Büyük Zafer Ruhu’na ulaşmayı amaçlarken 19 Eylül 2019 yılında işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu Medya Savunma Alanları’ında ölümsüzler kervanına katılmıştır. Mücadele arkadaşları olarak bir kez daha Delil Welat yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, hayallerini geçekleştirme, faşist soykırımcı düşman ve hain işbirlikçilerini yenilgiye uğratarak özgür bir Önderlik ve özgür bir Kürdistan’a ulaşma sözümüzü yeniliyoruz.”

Şehit Delal Welat’ın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Delil Welat

Adı Soyadı: Hasan Mahmud Bozo

Doğum Tarihi ve Yeri: 1993/Amûdê

Anne Adı: Alya

Baba Adı: Mahmud

Katılım Tarihi ve Yeri: 2013 /Amûdê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Eylül 2019 /Medya Savunma Alanları