YJA Star gerillaları 4 işgalciyi cezalandırdı, 1 mevziyi imha etti

YJA Star gerillaları Heftanin bölgesine bağlı Girê Dupişk alanındaki bir mevziyi imha etti, 4 işgalci Türk askerini cezalandırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

YJA Star güçlerimiz, 17 Haziran günü Heftanin bölgesine bağlı Girê Dupişk alanında bulunan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde işgalcilere ait büyük bir mevzi hedeflenerek vurulmuştur. Burada en az 4 işgalci cezalandırılırken mevzi de imha edilmiştir.

Bu eylem fedai komutanımız Zilan (Zeynep Kınacı) yoldaşın şehadet yıl dönümünü anmak için gerçekleştirilmiştir.

18 Haziran günü saat 10:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanındaki savaş mevzileri üzerinde dron hareketliliği yaşanmıştır. Bu dron güçlerimiz tarafından hedeflenerek düşürülmüştür. Düşürülen dron güçlerimizin denetimi altındadır.

Amediye ilçesinin Şeladizê nahiyesi ve Çemço alanı uçak, obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar halen devam etmektedir.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

18 Haziran günü 19:40 – 20:00 saatleri arasında ve 19 Haziran günü saat 07:00’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Bu yangınlar halen devam etmektedir.

19 Haziran günü saat 05:20’de Amediye ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Kuro Jehro alanı uçaklarla bombalanmıştır. Yapılan bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.”