Medeni Yıldırım katledilişinin 11. yılında anıldı

Licê’de kalekol inşasını protesto ederken Türk askerleri tarafından katledilen Medeni Yıldırım, 11’inci yılında mezarı başında anıldı.

MEDENİ YILDIRIM KALEKOL YAPIMINI PROTESTO ETMİŞTİ

Amed’in Licê ilçesi Hêzan köyünde 28 Haziran 2013 tarihinde kalekol yapımlarını protesto ederken Kayacık Köyü Jandarma Karakolu’nda bir Türk askerinin ateş açarak katlettiği Medeni Yıldırım, mezarı başında anıldı.

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığı’nda yapılan anmaya ailesi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Tevgera Jinên Azad (TJA) üyeleri katıldı.

Anısına saygı duruşu sonrası konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz,  Medeni Yıldırım'ın 11 yıl önce Kurdistan'da savaş, operasyon ve zulmün olmadığı, her yerde barış dileğini haykırmak ve sesini yükseltmek istediğini hatırlattı. Gürbüz "Bunun için de Medeni Yıldırım katledildi. Bizler de onların yolunda o duruşu göstereceğimizi sözünü veriyor ve barışın, onurlu yaşamın takipçisi olacağız" dedi.