Özerk Yönetim: Türk devleti her türlü destekle çeteleri güçlendiriyor

Türk devletinin İç Güvenlik Güçlerine yönelik saldırılarına tepki gösteren Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, amacının güvenlik güçlerinin Hol Kampı’nda tedbirleri engellemeye dönük olduğunu belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi yaptığı açıklamada, işgalci Türk devletinin “İnsani ve Güvenlik Operasyonu” ile eşzamanlı olarak İç Güvenlik Güçleri’nin noktalarını bombalamasına tepki gösterdi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“İç Güvenlik Güçleri ve İç Asayiş’in, Hol Kampı’nın kontrol edilmesi, DAIŞ hücrelerinin faaliyetlerini sınırlandırmak için başlattığı ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’yla eşzamanlı olarak işgalci Türk devleti de İç Güvenlik Güçleri ve Asayiş’in noktalarını şiddetli şekilde bombalıyor. Saldırı sonucunda İç Güvenlik Güçleri’nin 4 üyesi şehit düştü, çok sayıda üyesi de yaralandı. Bu saldırı ve önceki saldırılar, DAIŞ terör örgütünün hizmetine giriyor.

Ayrıca bu saldırıların amacı güvenlik güçlerinin Hol Kampı’ndaki güvenlik önlemlerini alma faaliyetlerini engellemektir. İşgalci Türk devletin tüm gücüyle çetelerin kaçırılması ve güvenliğin bozulmasını açıkça destekliyor. Her türlü finansal desteğiyle çeteleri güçlendiriyor.

İşgalci Türk devletinin saldırılarından şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralıların en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz. Bölge ve uluslararası kamuoyuna işgalci Türk devletinin eylemlerini ve düşmanlığını sonlandırmaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu eylemleriyle terörün dönmesine olanak sağlıyor.

Bu saldırılar, yaşamsal durumunu engelleme, karışıklık ve iç savaşı büyütmeye çalışan DAIŞ ve benzer örgütlerin hareketliliğinin azaltılmasından sonra huzur ve güvenlik kontrolünün sağlanmasının engellenmesi girişimidir. Bu saldırılardan Rusya gibi Uluslararası Koalisyonun sorumlu olduğunu belirtiyoruz. Çünkü bu saldırı, her iki tarafın da barışı kontrol etme, destekleme ve destekleme çabalarını boşa çıkarmanın bir parçasıdır. Güvenlik güçlerimizin, şiddetin geri dönüşünü sınırlamak, bölgelerimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarının devam edeceğini teyit ediyoruz.”