Şehit Çiçek Kobanê için taziye: Silahını yerde bırakmayacağız!

Efrîn Kurtuluş Güçleri savaşçısı şehit Çiçek Kobanê (Sewsen Berekat) için taziye kuruldu. Ailesi "Silahını yerde bırakmayacağız" mesajını verdi.

Çağın Direnişinin ikinci aşamasında şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Çiçek Kobanê (Sewsen Berekat) için taziye kuruldu. Kobanê’de kurulan taziyeye çok sayıda kişi katıldı.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendi, "Çiçek, Kobanê'de çetelere karşı savaştı, kurtuluş umuduyla Efrîn'de de çetelere karşı savaştı ve şehit oldu. Şehitlerimize sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu.

'HER ZAMAN KARŞILIK VERMEYİ ÖĞRETTİ'

Şehit Emgîhan Cudi Akademisi yöneticilerinden Silêman Silêman, Çiçek Kobanê'nin, şehitlerin silahlarını yerde bırakmama sözü verdiğini, bölgelerin özgürleştirilmesi için birçok hamleye katıldığını ve Çağın Direnişi'nde şehit olduğunu belirtti.

Şehit Çiçek’in kardeşi Ehmed Berekat da şunları söyledi: "Çiçek pek çok hamlede tereddüt etmeden yer aldı. Bana her zaman düşmana karşı silahlarımızı kaldırdığımızda teslim olmayacağımızı, karşılık vereceğimizi söylerdi. Ben de kardeşi olarak Çiçek'in kanıyla onların intikâmını alacağımıza ve silahlarını yerde bırakmayacağımıza söz veriyorum."

Baba Hisên Berekat ise "Dört parçayı birleştireceğiz. Bugün değilse yarın, yarın değilse iki gün sonra, dört gün sonra da olsa bunu başaracağız. Ölüm bir kere değil mi? Biz de kendi topraklarımızda öleceğiz. Biz Kürtler el ele vereceğiz ve gücümüzle düşmanı yeneceğiz” şeklinde konuştu.

Aile adına konuşan Mehmud Beşar, "Şehit Çiçek'in şahsı Efrîn'in yalnız olmadığını ispatlıyor. Herkes şunu bilmelidir ki, Kurdistan Özgürlük Hareketi'nin başlangıcından bu yana Kürt halkının iradesi ve direnişi vardır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehit Çiçek Kobanê'nin şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi.