Kuzey Doğu Suriye ve Halep’te komplo protesto edildi

Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kenti ile Halep'te, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etmek amacıyla eylemler ve toplantılar düzenlendi.

Dêrik, Til Hemîs, Çilaxa, Hesekê, Dirbêsiyê, Şehba ve Halep gibi şehirlerde gerçekleşen etkinliklerde, Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için kararlı bir mücadele çağrısı yapıldı.

Dêrik'teki Şehit Aileleri Meclisi, Kornîş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği toplantıda, Abdullah Öcalan'ın felsefesinin kapitalizmin yok edilmesi, demokrasinin yayılması ve halklar arasında ortak yaşamın teşvik edilmesi olarak nitelendirilerek, bu değerlere sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Til Hemîs, Çilaxa, Hesekê ve Dirbêsiyê şehirlerinde düzenlenen toplantılarda, komplocu güçlerin Abdullah Öcalan'ın rehin alınmasıyla halk iradesini kırmayı amaçladığı belirtilerek, bu komplo güçlerine karşı birleşik bir direnişin gerekliliği vurgulandı.

Gençlik ve Spor Meclisi tarafından Hesekê'de düzenlenen panele katılan sivil toplum kurumları ve siyasi parti üyeleri, "Devrimci halk savaşı ruhuyla İmralı duvarlarını yıkacağız" temasıyla bir araya geldi. Panelde, gençlere, mücadeleyi büyütmeleri, tecridi sonlandırmaları ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamaları çağrısında bulunuldu.

Şehba'da Suriye'nin Geleceği Partisi ve Efrîn-Şehba Kantonu Meclisi tarafından yapılan açıklamada, uluslararası komplonun insanlığın katledilmesi olarak adlandırılarak, özgürlük isteyen halklara karşı yapıldığı ifade edildi.

Halep'te Kongra Star'ın düzenlediği seminerde, komplo ve sonuçları değerlendirilirken, katılımcılara Abdullah Abdullah Öcalan'ın mücadelesine destek olma çağrısı yapıldı.

Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Mahalleleri Genel Meclisi Eş Başkanı Hêvîn Silêman, "Önder Abdullah Öcalan’ın mücadelesini sürdüreceğiz. Fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.