Qamişlo şehitlerinin kimlikleri açıklandı

İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk devletinin dün Qamişlo’da gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit olan üyelerinin kimliklerini açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şehit Ebduselam ülkesinin korunması için en değerli şeylerini verdi. İç Güvenlik Güçleri saflarında yaptığı tüm çalışmalarda ülkesine olan sevgisini ve bağlılığını yüreğinde taşıdı. Hiçbir şeyden korkmadı. Zorlukların üstesinden geldi ve gücü ve cesaretiyle engelleri aştı ve tereddüt etmedi.

Şehit Rebah, ülkesine hizmet etmek için güçlerimizin saflarına katıldı. Görevini büyük özveriyle yerine getiren, tüm gücüyle çalışan bir kişiydi. İşini ihmal etmedi, ertelemedi, cesurdu, zorluklardan ve engellerden korkmadı. Rebah, halkı korumak gibi kutsal bir görevi yerine getirmenin sonunda şehitlik mertebesine ulaştı.

Şehit Mihemed yıllarca güçlerimizin saflarında mücadele etti, çetelere ve çete örgütlerine karşı birçok cephede yer alan İç Güvenlik Güçlerinin sadık üyelerinden biriydi. Şehit Mihemed var gücüyle, cesaretiyle mücadeleden bir adım geri durmadı. Ülkesine ve milletine hizmet uğruna canını feda etti. Gücünü ülkesine olan sevgisinden ve bağlılığından almış ve ön sıralarda yerini almıştır. Şehit Mihemed sorumluluk ve dostluk ruhu yüksek, meslektaşlarıyla temiz kalpli ilişkiler kurmuş ve aralarında sevilmiş, görev yaptığı yıllar boyunca kurumun mesajını yüreğinde taşımıştır.

Şehit Yamin, toprağını ve halkını korumak, güvenlik ve istikrarı sağlamak için İç Güvenlik Güçleri saflarına katıldı. Her zaman güçlerimizin saflarındaki çalışmaların iyileştirilmesini istedi. Şehit Yamin işini ve yoldaşlarını çok seviyordu, şehitler kervanına katılıncaya kadar mücadelesini sürdürdü.”

Açıklamada bölge halkına ve şehit ailelerine başsağlığı dilenerek, şehitlerin mücadelesinin sürdürüleceği sözü verildi.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyelerinin kimlikleri şöyle;

Adı ve soyadı: Ebduselam El Ehmed

Anne adı: Foze

Baba adı: Fewaz

Katılım Yeri ve Tarihi: Qamişlo 10.04.2017

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo 2-2-2024

****

Adı ve soyadı: Rebah El Ehmed

Anne adı: Munîfe

Baba adı: Husên

Katılım Yeri ve Tarihi: Qamişlo 21-07-2019

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo 2-2-2024

***

Adı ve soyadı: Mihemed El Saîd

Anne adı: Ref’a

Baba adı: Yûsif

Katılım Yeri ve Tarihi: Qamişlo 3-6-2016

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo 2-2-2024

***

Adı ve soyadı: Yamin Şedad

Anne adı: Cemîle

Baba adı: Mihemed

Katılım Yeri ve Tarihi: Qamişlo 3/3/2019

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo 2/2/2024