YPJ’den misilleme eylemleri: 9 işgalci öldürüldü, 8'i yaralandı

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı misilleme eylemlerinde bulunduklarını ve 9 işgalciyi cezalandırdıklarını bildirdi. Eylemlerde 8 işgalcinin de yaralandığı belirtildi.

YPJ Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin 11 Şubat’ta Gaziler Federasyonu’na yönelik gerçekleştirdiği saldırıya karşı misilleme eylemleri düzenlediklerini bildirdi.

İşgalcilerin saldırısında YPJ komutanlarından gazi Sorxwîn Rojhilat (Fatma Sakan) ve YPJ savaşçısı gazi Azadî Dêrik’in (Emîne Seyid Ehmed) şehit düşmüştü.

Açıklamada, “YPJ, komutanları şehit gazi Sorxwîn Rojhilat ile Azadi Derik’in intikamını almak için öz savunma temelinde işgalci Türk devleti ve çetelerine ait üs ve mevzileri hedef aldı” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “12 Şubat’ta savaşçılarımız Minbic bölgesinin Seyyad cephesinde Hemrat köyünde çeteler yönelik baskın eylemi gerçekleştirdi. Eyleme 2 koldan giden savaşçılarımız düşman mevzilerini tamamen imha etti. Aynı zamana da eylem sırasında çeteler mevzilerini bırakarak alandan kaçtı. Eylemde noktada bulunan 3 çete öldürülürken diğer 3 çetede kaçtığı sırada savaşçılarımız tarafından hedef alınmış, öldürülmüştür. Savaşçılarımız, öldürülen 3 cenazenin üzerine gitmiştir. Eylem sonucunda 6 çete öldürüldü, kaçan 3 çete de yaralandı.

Aynı gün sabah saat 08.00 sıralarında Rêhaniyê ve Susa köyleri arasındaki Tiltemir-Sewama Aliya cephesinde güçlerimiz, işgalci Türk askerine ait bir üssü ağır silahlarla hedef aldı. Buradaki saldırıda da 3 işgalci öldürülmüş, çok sayıda işgalci de yaralanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemler sonucunda toplamda, 9 işgalci Türk askeri ve çetesi öldürülmüş, 8’i de yaralanmıştır.

YPJ olarak tüm kadınlara ve halkımıza, şehitlerimizin intikamını yerde bırakmayacağımızın, işgalcilerin saldırılarının karşılıksız kalmayacağının sözünü verdik. YPJ'nin yüzyılın intikam gücü olduğunu söylediğimiz gibi,  her türlü insanlık dışı saldırılara karşı işgalcilerden hesap soracağımızı ve gereken cevabı vereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Özgür ve güvenli bir gelecek inşa edene kadar özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz”