Günün öne çıkan haberleri

11 Ekim 2018, saat 19.00: ANF'de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Rojava’yı ziyaret eden Enternasyonalist Barış Anneleri İnsiyatifinden Consuela Nunez, "Burada toplumun Öcalan'ın felsefesi etrafında nasıl birlik olduklarını gördüm" dedi.

İstanbul Barosu seçiminin Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Platformu adayı Av. Eren Keskin, "Meslektaşlarımızın barış, demokrasi ve insan hakları için bize oy vermelerini istiyoruz" dedi.

Gaspar Noé’nun Cannes’da ödül alan son filmi Climax, sinema sınırlarını zorlayan ve insanın en ilkel duygularının nasıl ortaya çıktığını baş döndürücü şekilde anlatan bir film.

İran’da yıllardan bu yana izlenen yanlış politikalar sonucu su krizi giderek ağırlaşırken, ülkenin tarım alanlarının üçte ikisinden fazlasının yok olmayla karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Küresel ısınmanın önlenmesi için tüm dünya ülkelerinin uyacağı önlemlerin alınmasında zorlanırken, iklim felaketlerinin yol açtığı zararlar her geçen yıl artıyor.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Çukurca'da 6 Türk askerinin öldürüldüğü gerilla eylemine ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Gerilla güçlerinin 10 Ekim günü Güney Kürdistan'ın Lêlîkan tepesinde düzenledikleri 2 ayrı eylemde 4 askerin öldürüldüğü bildirildi.

KCDK-E, ve TJK-E, 9 Ekim Komplosu ve tecridin direnişle kırılabileceğine dikkat çekerek, çeşitli ülkelerde düzenlenecek kitlesel yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

Türkiye, Almanya ve Kanada uyruklu 3 DAİŞ çetesi YPG güçlerinin özel bir operasyonu ile sağ yakalandı. YPG, yakalanan çetelerin isimlerini ve yaptıkları görevler hakkında da bilgi verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP-MHP'nin seçim kampanyasını siyasi soykırım operasyonlarıyla başlattığını söyleyerek, "Bir tarafta şiddetin, kayyumcuların, zulmün kampanyası; diğer tarafta da diz çökmeyenlerin kampanyası" dedi.

Türk ordusuna ait bir keşif uçağı Medya Savunma Alanları’na bağlı Metina bölgesinde düşürüldü.

Dünya genelinde bu yılın ilk 9 ayında katledilen gazetecilerin sayısı geçtiğimiz yılın toplamını aşmış durumda.

YPG Basın Merkezi, Efrin’de düzenlenen 3 farklı eylemde en az 4 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Dêrazor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi sırasında hayatını kaybeden 4 QSD savaşçısı için, Hesekê’nin Şedade ilçesinde kitlesel bir tören düzenlendi.

Türk rejiminin Amed merkezli olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan gazeteci Kibriye Evren, tutuklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Komitesi (CRC) Suudi Arabistan’dan Yemen’de sivillere yönelik hava saldırılarına son vermesini ve bu tür saldırılarda bulunanların adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Erdoğan rejiminin Kürtlere yönelik yeni baskı kampanyası kapsamında Amed’de iki avukat gözaltına alındı. Son bir haftada yüzlerce kişi gözaltına alındı.