Fırat’ın Gazabı Hamlesi: Rakka kent merkezini kuşatacağız
Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası, bugünden itibaren Rakka kent merkezini kuşatmaya başlayacaklarını duyurdu. Eylem Odası, uluslararası koalisyonla birlikte hareket ettiklerini belirtti.
Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası, bugünden itibaren Rakka kent merkezini kuşatmaya başlayacaklarını duyurdu. Eylem Odası, uluslararası koalisyonla birlikte hareket ettiklerini belirtti.
Rakka ve Dêrazor’un özgürleştirilmesi amacıyla başlatılan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle bir hafta ara verilen Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması yeniden hız kazandı.
Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası yazılı bir açıklamada bulunarak, kış koşulları nedeniyle zaman zaman duraksayan hamlenin devam ettiğini duyurdu.
Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir hafta önce ara verilen hamleye tekrar kaldığı yerden devam ettiğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.’’ denildi.
RAKKA KENT MERKEZİNİ KUŞATACAĞIZ
Eylem Odası açıklamasında, bugün tekrar devam edecek olan hamlenin hedefinde Rakka kent merkezinin kuşatılması olacağı belirtildi.
Eymel Odası açıklamasında şu bilgiler yer aldı:
KOALİSYONLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ
Rakka’yı kuşatma kapsamında ilk önce Rakka’dan Dêrazor’a giden yolu kontrol altına alacağız. Ardından Fırat Nehri kıyısında bulunan alanları özgürleştireceğiz. Hamle, uluslararası koalisyonun hava desteği ile koordineli bir şekilde sürdürülecek.
Geçtiğimiz bir hafta içerisinde güçlerimiz, planlarımızı yeniden gerçekleştirmek için hazırlık yapma fırsatı yakalamıştır. Bu; içinden geçtiğimiz hassas süreçle ilişkimizin kopmaması için önemlidir. Güçlerimizin hazırlıkları tamamlanmıştır. Savaşçılarımızda büyük bir coşku ve moral hakimdir. İnsanlığın düşmanlarına karşı büyük bir mücadele ve savaş içerisindeyiz. Bunu açıdan QSD güçlerinin hamleyi başarıyla tamamlayacağına olan inancımız tamdır. Tüm halkımıza şimdiden bölgenin özgürleşmesi müjdesini vermek istiyoruz. Bu amaçla, tüm halkımıza QSD güçlerinin etrafında toplanmaya ve desteklerini sunmaya çağırıyoruz. Zafer hepimizin olacaktır. Sivilleri en az zararla güvenli bölgelere aktarmaya çalışacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Önceliğimiz sivillerin DAIŞ vahşetinden en az zararla kurtarılmasıdır.”