Hollanda da AKP’li bakanları istemediğini ilan etti

Almanya’da birçok kentte AKP’nin diktatörlük propagandasına yasak gelirken, Hollanda hükümeti de Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kampanya yapmasına karşı olduğunu duyurdu.

Facebook sayfasından bir açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AKP’li bakan Çavuşoğlu’nun ülkelerinde propaganda yapmasına karşı olduklarını ilan etti.

Rutte, “Hollanda kamusal alanları başka ülkelerin hükümetlerinin kampanya yapma alanı değildir” diyerek, Çavuşoğlu’nun 11 Mart’taki mitingini tercih etmediklerini vurguladı.

Rutte, “Buna dahil olmamalıyız. Bu tercihimiz değildir” sözleriyle de AKP’nin ülkesinde propagandasına karşı olduklarını vurguladı.

Yine Hollanda hükümeti adına Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da "Biz Türk hükümetinin ülkemizde kampanya etkinlikleri yapmasını uygun görmüyoruz" denildi.

Çavuşoğlu’ndan önce Türk Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da yapmak istedikleri mitingler için yalan yanlış bilgilerle tutulan salonlar iptal edilmişti. AKP’nin paravan örgütü UETD tarafından sözde ‘kültürel etkinlik’ adı altında salon istenen mitinglere bakanların son anda katılımı bildirilmiş ve Alman belediyelerinin güvenlik endişeleri nedeniyle mitingler yasaklanmıştı.