KJK: Nawal El Saadawi, Kürt halkının değerli bir dostuydu

KJK Koordinasyonu, 90 yaşında hayatını kaybeden Mısırlı yazar Nawal El Saadawi için başsağlığı mesajı yayınladı. KJK, “Nawal, kadın haklarını savunmada hepimiz için ilham, güç ve onur kaynağı oldu” dedi.

KJK Koordinasyonu, yazar El Saadawi için yayınladığı mesajda, “Kadın hakları için uzun yıllar boyunca mücadele eden Nawal El Saadawi’nin ölüm haberini büyük bir üzüntüyle karşıladık. Nawal, hepimiz için ilham, güç ve onur kaynağıydı” diye belirti.

Başsağlığı mesajında devamla şu ifadeler yer aldı:

“KJK olarak bütün Mısır halkına ve kadınlarına başsağlığı diliyoruz. Kürt halkının değerli bir dostunu, özellikle Kürt kadınları davasının önemli bir destekçisini kaybettiğimizi hatırlatmak istiyoruz.

Kadının erkek egemen zihniyetten kurtulmasının yolunun kadın birliğinden geçtiğine inanan bir arkadaşımızı kaybettik. KJK olarak, Nawal El Saadawi’yi yakından tanımış ve birçok anı paylaşmıştık. Aramızda kadın özgürlüğü davasına ilişkin birçok değerli tartışma yürüttüğümüz için bize olan etkisi paha biçilmez. Nawal El Saadawi, davamıza büyük bir önem veriyor ve mücadelemize inanıyordu.

Bu bağlamda Nawal El Saadawi’nin kalbimizde ve zihnimizde yanan bir mum olarak kalacağını belirtmek istiyoruz. Geride bıraktı onurlu mirasına sahip olmak için mücadelemize devam edeceğimizin altını çiziyoruz. Bölgedeki ve dünyadaki bütün kadınlara özgürlükçü, eşit ve onurlu haklarımızı elde edinceye kadar kadına yönelik her türlü sistematik ayrımcılığa karşı mücadelemizi büyüteceğimiz sözünü veriyoruz.”