15 Şubat Komplosu: Dört kantonda on binler alanlarda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıl dönümünde Kuzey ve Doğu Suriye’nin dört kantonunda on binlerce kişi alanlara çıktı.

Komployu protesto etmek ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için dört kantondaki yedi merkezde halk alanlara çıkmaya başladı.

Esnaf da protesto amaçlı kepenk kapatırken, Cizir (Dêrik, Qamişlo, Hesekê), Fırat (Kobanê), Şehba ve Reqa Kantonları ve Halep’ten (Şêxmeqsûd ve Eşrefiye) on binlerce Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni sokaklara döküldü.

Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa ilçesi ve Koçerat ile Beravê beldesinden gelen yurttaşlar Dêrik kentinde bulunan Azadi Meydanı'nda toplandı. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi'ne doğru yürüyüş başladı.

Tirbespiyê, Amûdê ve Til Hemîs ilçelerinden gelen halk Qamişlo'nun Osman Sabrî Kavşağı'nda buluşarak 12 Mart Şehitleri Stadı’na doğru yürüyüşe geçti.

Dirbêsiyê, Til Temir, Til Birak, Hol ve Şedadê ilçelerinden gelen vatandaşlar Hesekê'nin Şehit Arîn Mîrkan Kavşağı'nda toplanarak, Sebax Kavşağı'a doğru yürüyüşe başladı.

Sirin ve Eyn İsa halkı da Kobanêlilerle birlikte Şehit Arîn Mîrkan Kavşağı'nda toplandı. Buradaki yürüyüşün son durağı 48. sokağı olacak.

Efrin-Şehba Kantonu halkı Şehba’nın Fafînê ilçesinde bir araya geldi.

Dêrazor, Minbic ve Tebqa halkı, Reqa’nın Kadın Kavşağı’nda toplanarak Neîm Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti.  Ayrıca 14 Şubat Çarşamba günü dört Kanton düzeyinde başlatılan uzun devrimci gençlik yürüyüşü bugün Reqa’ya ulaştı. 

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinin yanısıra Halep’e bağlı Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê halkı Şêxmeqsûd’un 8 Mart Salonu önünde yürüyüşe başladı. Yürüyüş Eşrefiye’nin Zeytûn Kavşağı’nda son bulacak.