5 şehidin kimlik bilgileri açıklandı: Devrimci ruhla Efrîn'i özgürleştireceğiz

HRE Genel Komutanlığı, şehadete ulaşan 5 HRE savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı, "Devrimci ruhla Efrîn kentimizi işgalcilerden özgürleştirme sözü veriyoruz" dedi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri Komutanlığı, 30 Ocak 2024 tarihinde Şerawa ilçesine bağlı Basilê köyünde işgalci Türk ordusu üssüne yönelik intikâm eyleminde ağır darbeler vuran 5 HRE savaşçısının şehit olduğunu duyurdu.
Şerawa ilçesine bağlı Basilê köyünde 20 çetenin öldürüldüğü eylemde 5 HRE savaşçısının şehit olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Fedai bir ruhla eyleme katılan Cûdî Gabar, Cûdî Reşo, Çîçek, Jiyan ve Dilşêr yoldaşlarımız şehit oldu. Bir önceki açıklamamızda şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmiştik.
Cûdî Gabar, Cûdî Reşo, Çîçek, Jiyan ve Dilşêr yoldaşlarımız, halkına, doğasına ve kültürüne olan tutkusuyla dönemin devrimci ruhuyla gösterdi ki özgür yarınlara ve halkımızın kendi öz topraklarına dönüşü için fedakarca bir mücadele yürüttüler. Şehadete ulaşan 5 yoldaşımız, halkımızın özgürlüğünü kendilerine amaç ve hedef bildiler. Son nefeslerine kadar duruşlarından taviz vermediler. Görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde, yerine getirdiler. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın anıları ve amaçları bizim özgürlük mücadelemizin temel hedefi olacaktır."

5 savaşçının ailesine ve yurtsever ailelere başsağlığı dilenen açıklamada, "Halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. 5 kahraman yoldaşımız gibi devrimci ruhla Efrîn kentimizi işgalcilerden özgürleştirme sözü veriyoruz" denildi.

Şehitlerin isimleri şöyle açıklandı: "Cûdî Gabar, Cûdî Reşo, Çîçek Kobanê , Jiyan Efrin ve Dilşêr Serekaniyê."