İç Güvenlik şehitleri uğurlandı

İşgalci Türk ordusunun, Qamişlo’da gerçeklediği hava saldırısında şehit düşen 4 İç Güvenlik üyesi törenle toprağa verildi.

işgalci Türk devletinin dün (2 Şubat 2024) Qamişlo'da gerçekleştirdiği SİHA saldırısında şehit olan İç Güvenlik Güçleri üyeleri Ebdulselam El Ehmed, Mihemed El Seyîd, Rebah El Ehmed ve Yamin Şedad'iyi Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği'nde düzenlenen birlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

Entariyê Mahallesi’nde buluşan binler, omuzladığı 4 şehidi “Şehid namirin” sloganı eşliğinde Meyselûn Mahallesi’ndeki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’ne kadar taşıdı.

Buradaki törende konuşan Til Birak Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Weed El Ilêwî, işgalci Türk devletinin her türlü saldırısına karşı direneceklerini söyledi.

İşgalci Türk devletinin DAİŞ’e karşı mücadeleyi sekteye uğrattığını belirten İç Güvenlik Güçleri Yöneticisi Elî El Hesen ise şöyle konuştu: "Doğrudan işgalci Türk devletinin saldırılarının hedefi olan yoldaşlarımız, Hol Kampı’nda DAİŞ çetelerine karşı yürütülen ve şu ana kadar da devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü aşamasında yerini alan yoldaşlarımızdır. DAİŞ çetelerinin destekçisi olan işgalci Türk devleti, daha önce de Derik’in Koçerat bölgesinde Uyuşturucuyla Mücadele Birimleri’ni bombalamıştı. Ne olursa olsun şehitlerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz. İşgal saldırılarına karşı topraklarımızı koruyacağız.”

İç Güvenlik Güçleri İlişkiler Ofisi Yönetimi Üyesi ve Şerabîn kabilesi ve Irak-Suriye’deki aşiretinin sözcüsü Mihemed Arif El Hemdûn da, “İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgeye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz.  DAIŞ çetelerine yönelik mücadelemize devam edeceğiz.  İşgalci Türk devleti bu saldırılarla savaş suçu işliyor. Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda her türlü komploya karşı duracağız” dedi.

Konuşmalar ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak şehit ailelerine teslim edildi. Şehitler “şehid namirin” sloganıyla defnedildi.