Şehit düşen 5 QSD savaşçısı için Hesekê’de taziye çadırı

Dêrazor’da 5 Şubat günü İran bağlantılı milislerin dron saldırısına şehit düşen QSD savaşçıların ailelerine yüzlerce kişi taziye ziyaretinde bulundu.

5 Şubat Dêrazor’daki Omer  petrol sahasındaki eğitim akademisine yönelik dron saldırısında QSD’ye bağlı Komando Güçleri üyesi  Emar (Bîlal Mihemed El Siûd), Demhat (Ebdulrezaq Ayîş), Gelhat (Emar Dawud Ebdulwahab), Zagros Kelase (Omer Dawud Ebdulwahab) ve Omar (Mihemed Ehmed El Şarbî) şehit düşmüştü.

Hesekê kentinin El Omeran mahallesinde şehitler için taziye çadırı kuruldu.

Yüzlerce kişi şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini sunmak için çadırı ziyaret etti.

Taziyede şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ehmed Hedis şehitlerin ailelerine baş sağlığı dileğinde bulundu. Hedis, “Bedenleri yok olmuş olabilir ancak aklımızda ve kalbimizde sonsuza dek yaşayacaklardır" dedi.

Ehmed El Hedîs, saldırının işgalci Türk devletinin saldırılarını andırdığını hatırlatırken, Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Birusk Hesekê, 5 şehidin şahsında Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm şehitleri anarak, onların yolundan gideceklerinin sözünü verdi.

İç Güvenlik Güçleri yetkililerinden İdris Oso ise "İşgalci Türk devleti yanlıları, Suriye rejimi ve İranlı milisler bize saldırarak halkımızın iradesini kırmak istiyorlar” dedi.

Oso, “Şehitlerimizin fedakârlıkları ve güçlerimizin direnişiyle şehitlerin çizgisini sürdürmekte ısrar ediyoruz. Şehitlerimizin çizgisini takip edip intikamlarını alacağımıza söz veriyoruz” diye ekledi.

Çadırdaki tören, şehitlere vefa sloganları ve QSD direnişinin selamlanmasıyla sona erdi.