Şehit savaşçının kimliği açıklandı

QSD, Cebhet El Ekrad Güçleri savaşçısı Hêlan Cilwî El Ferîc El Selame’nin şehit düştüğünü belirterek, kimlik bilgilerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına devam ediyor, bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmak için düzenledikleri saldırılarda, silahlı insansız hava araçları, ağır silahları, tank, füze ve diğer silahları kullanıyorlar.

Savaşçılarımız, bölge halkını işgal saldırılarından korumak için Türk devleti ve çetelerinin tüm saldırılarına karşı duruyor.

Minbic cephesinde güçlerimize bağlı Cebhet El Ekrad Güçleri içindeki savaşçımız Seqman, işgalci ve çetelerin saldırılarına yanıt verildiği esnada şehit düştü.

Cebhet El Ekrad Güçleri'ne katılan şehit yoldaşımız, birçok askeri devreye katıldı. Eğitimlerde savaş uzmanlığını aldı, DAİŞ terörist örgütüne yönelik başlatılan çok sayıda hamleye katıldı ve arkadaşlarıyla birlikte büyük bir direniş gösterdi.

Şehidin ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz, şehitlerin amacı olan işgal edilmiş bölgelerin kurtarılmasını gerçekleştireceğiz, halkımızın ve bölgemizin güvenliğini savunacağız."

ŞEHİDİN KİMLİK BİLGİSİ 

Cebhet El Ekrad Güçleri savaşçısının kimlik bilgisi şöyle:

Kod adı: Seqman

Adı ve soyadı: Hêlan Cilwî El Ferîc El Selame

Anne adı: Betle

Baba adı: Cilwî

Doğum yeri ve tarihi: Meskenê/2003

Şehit düştüğü yer ve tarihi: Minbic-Erîma, 02.02.2024.”