'Dêrazor’daki saldırı bölgeyi karıştırma ve çeteleri koruma amacı taşıyor'

Dêrazor’daki saldırıya dair açıklama yapan Özerk Yönetim, saldırının Astana'daki anlaşmalardan bağımsız olmadığını ve bölgeyi karıştırma, çeteleri koruma amacı taşıdığını vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Dêrazor’daki El Omer sahasında Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Komando Eğitim Akademisi'ne yönelik düzenlenen ve 6 savaşçının şehadetiyle sonuçlanan saldırıyı kınadı.
Açıklamada, bölgenin istikrarını hedef alan ve gerilim yaratma arzusu çerçevesinde yapılan saldırının bölgede yürütülen İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nu etkisizleştirme amacı taşıdığı vurgulandı. Özerk Yönetim’in terör hücrelerinin faaliyetlerini yenilgiye uğratmasına rağmen, bazı tarafların hâlâ istikrarın sağlanması, toplumsal iş birliğinin güçlendirilmesi ve terörle mücadelenin sürdürülmesini istemediğinin vurgulandığı açıklamada, “Bu tarafların amacı, Kuzey ve Doğu Suriye'deki durumu istikrarsızlaştırmak ve krizi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktır. Bunların arasında İran ve Suriye rejimini temel alan gruplar da var. Birkaç ay önce bu taraflar, Dêrazor’daki aşiretler arasında gerginlik ve anlaşmazlık yaratma hedeflerinde başarısız oldu” denildi.

'TERÖRLE MÜCADELEMİZ ENGELLENMEK İSTENİYOR'

Açıklamanın devamında, Dêrazor'un El Omer sahasında QSD'ye ait Komando Kuvvetleri Eğitim Akademisi'nin hedef alınması ve 6 kişinin şehit edilmesinin, terörle mücadele çalışmalarını aksatma ve sekteye uğratma planı olduğuna işaret edildi.

Bu saldırıların ve yaşananların bölgeyi zora sokmaya yönelik olduğu, bundan yararlananların ise DAİŞ ve benzeri çeteler olduğu ifade edildi.

Özerk Yönetim, bu saldırıların son Astana anlaşmaları çerçevesinde olduğunu belirtirken, başta Dêrazor olmak üzere bölge halkına tedbir alma çağrısında bulundu.