HRE’den eşzamanlı eylemler

HRE, işgalcilere yönelik düzenlediği eş zamanlı eylemler sonucunda 7 Türk askeri ve çete üyesinin öldürüldüğünü, 8’inin ise yaralandığını açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), yazılı bir açıklamayla işgal altındaki Efrîn Kantonu’na bağlı, Şera, Şêrawa ve Ezaz’da 30 Ocak günü eş zamanlı eylemler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“30 Ocak’ta Basilê köyüne yönelik eylemle eş zamanlı olarak, Şêrawa, Şera ve Ezaz ilçelerinde de eylemler gerçekleştirildi.

Şêrawa ilçesindeki Kîmarê üssüne yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylemin sonucunda 3 çete üyesi öldürüldü, 4 çete üyesi de yaralandı. Ayrıca bu eylemde doçka tipi bir silah imha edildi.

Şera ilçesindeki Enabkê üssüne yönelik bir eylem düzenlendi. Bu eylemin sonucunda işgalci Türk ordusunun bir askeri öldürüldü, 2 askeri de yaralandı.

Ezaz’da çetelerin bir yol kontrol noktasına eylem düzenlendi. Bu eylemin sonucunda bir askeri-polis çetesi öldü, 2 askeri-polis çetesi de yaralandı.

Şêrawa ilçesinde Cilbirê üssüne yönelik eylem düzenlendi. Bu eylem sonucunda işgalci Türk ordusunun 2 askeri öldürüldü.

Bu eylemler sonucunda işgalci Türk ordusunun 3 askeri, 3 çete ve bir polisi öldürüldü; 2 askeri, 4 çete ve 2 polis çetesi de yaralandı.