HRE’den işgalci Türk devletine misilleme: 20 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bir dizi misilleme eyleminde bulunduklarını ve 20 işgalciyi cezalandırdıklarını bildirdi.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, “Biz halkımızın savunma gücü olarak saldırılar karşısında sessiz kalmıyor, intikam eylemlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “İşgalci Türk devleti ve cihatçı DAIŞ çeteleri Efrin'i işgal ettiğinden beri halkımıza yönelik soykırım ve katliam politikası yürütmektedir. İşgalci güçler yüzbinlerce insanımızı yerinden etti ve sürekli halkımıza saldırıyor. Düşman her gün binlerce insanımızı katlediyor, kutsal değerlerimize saldırıyor, hakaret ediyor. Efrîn ve köylerinde yaşayan Kürtlere yönelik işgalciler ve çeteleri soykırım politikası yürütüyor, insanlık suçları işliyor. O bölgelerde yaşayan insanları kaçırıyor, korku zihniyetiyle insanlarımızı susturmaya, korku ve paniğe sürüklemeye çalışıyorlar. İşgalciler tüm bu uygulamalarıyla birlikte halkımızın geçim kaynağı olan yüz yıllık zeytin ağaçlarını keserken, doğayı da katlederek insanlarımızı savunmasız bırakıyor.

İşgalciler sadece Efrîn'e saldırmıyor, Efrîn'den göç eden halkımıza da saldırıyorlar. Cihatçı çetelerin saldırılarıyla birlikte Halep ve Şehba çevresinden göç eden insanlarımız da top ve uçak bombardımanına tutuluyor. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce insanımız hayatını kaybetti.

Son zamanlarda halkımızın yaşadığı bölgelere yönelik düşman saldırıları arttı. Özellikle hava saldırıları nedeniyle aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca insanımız şehit oldu.

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamlara, işgalcilerin saldırılarına karşı hiçbir güç ses çıkarmıyor. Biz halkımızın savunma gücü olarak saldırılar karşısında sessiz kalmıyor, intikam eylemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetler kapsamında savaşçılarımız 30 Ocak günü Şerawa ilçesine bağlı Basilê köyünde işgalci ordu üssüne yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirdi. Arkadaşlarımız büyük bir kararlılıkla düşmanın üzerine giderek düşman kuvvetlerine ağır darbeler vurdular.”

Açıklamada eylemlere ilişkin şu detaylar verildi: “Bu eylemlerin sonucunda 12 işgalci Türk askeri ve 8 çete öldürüldü. 8 asker ve 17 çete de yaralandı. Eylemde 1 doçka, 1 ağır silah mevzii, 2 mobese kamerası ve 18 siper imha edildi.

Düşmanın üzerine korkusuzca giden 5 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaştı. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”