On binler komploya karşı yürüdü: Topyekûn direniş zafer getirir

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizir Kantonu’nda on binler, uluslararası komplo ve İmralı tecridine karşı yürüdü, "Topyekûn direniş zafer getirir. Devrimci halk savaşıyla İmralı sistemini yıkacağız" mesajlarını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizir Kantonu’nun birçok merkezinde halklar alanlara çıktı. Alanlara çıkan Arap, Kürt, Ermeni ve Süryaniler, "Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür, halkların birliği tecridi kıracak” mesajını verdi.


Cizir Kantonu’nun Qamişlo kentinde bulunan Osman Sabrî Kavşağı’nda toplanan Tirbespiyê, Amûdê ve Til Hemîs ilçelerinden gelen halk, uluslararası komploya karşı yürüdü.

Komployu protesto etmek amaçlı iş yerlerinin kepenklerini açmayan esnafların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, 12 Mart Şehitleri Stadı’na doğru kadar yürüdü.

ASYA EBDULLAH: TOPYEKÛN DİRENİŞLE SONUÇ ALIRIZ

 Burada konuşma yapan PYD Eşbaşkanı Asya Ebdullah, Abdullah'a yönelik tecridin kaldırılmasından tüm Kurdistanlıların sorumlu olduğunu belirtti
“Önder Abdullah Öcalan şahsında özgürlükçü halklara yönelik gerçekleştirilen ve devam ettirilen komplo bizleri mücadele çizgisinden uzaklaştıramaz” diyen Asya Ebdullah, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin güçlendirilmesi ve topyekûn direnişinin ilan edilmesi çağrısında bulunarak, "Komploya karşı halkların iradesi kazandığı gibi, saldırılara karşı da halkların iradesi ve kardeşliği kazanacaktır" dedi.

Cizir Kantonu Demokratik Özerk Yönetim İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat ise "Zafer dışında başka bir yolumuz yoktur” şeklinde konuştu.
Kenan Berekat, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar her alanda mücadelemizi yükseltelim” dedi.

 Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu adına konuşan Ronahî Îsmaîl de kitleye Abdullah Öcalan’ın fizik özgürlüğü için direnişi yükseltme çağrısında bulundu. Abdullah Öcalan’ın halkların özgürlüğü yolunu aydınlattığını belirten Cizir Kantonu Kanaat Önderleri Kurulu üyesi Hesen Ferhan, Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.
Yürüyüşe katılmak için bir başına Tirbepiyê ilçesinden Qamişlo kentine kadar yürüyen Feysel Heqî adındaki kişi ise komploya karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Abdullah Öcalan’ı konu alan şiir okundu.


DÊRIK


Dêrik kentinde bulunan Özgürlük Meydanı’nda toplanan Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa ilçesi ve Koçerat ile Beravê beldesinden binlerce kişi, komployu protesto etti. kınadı. Yürüyüşte, "Devrimci halk savaşı ve devam eden Önder Apo’ya özgürlük hamlesi ile İmralı sistemini yıkacağız” ve "Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” gibi yazılı pankartlar taşındı.
Halk, "Bê serok jiyan nabe" sloganlarını yükseltirken, şehit anneleri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin ve "Bê serok jiyan nabe" yazının bulunduğu yelekleri giydi.

Yürüyüş Suriye Devrim Gençlik Hareketi Şehit Bawer Merkezi’ne kadar devam etti.

Cizir Kantonu Bölgesel ve Ekolojik PYD Genel Meclis üyesi Silêman Ereb, Abdullah Öcalan’ın kadın ve halkların özgürlüğü için mücadele ettiğini vurguladı.
Ereb, komplocu güçlere karşı en büyük cevabın Önder Abdullah Öcalan’ın paradigması temelinde kendilerini eğitmek ve örgütlemek olduğunun altını çizdi.
Kadınlara, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlamak için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunan Dêrik Kongra Star Yönetimi Şadiya Yûsif ise, "Önderliğin özgürlüğü bizlerin özgürlüğüdür” dedi.

Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro grubu, konuşmaların ardından "Özgürlük Umudu (Hêviya azadiyê)" adlı tiyatro oyununu sahneledi. Gösterimde, Abdullah Öcalan'ın düşüncelerinin toplum üzerindeki etkisi vurgulandı.