Qamişlo’daki SİHA saldırısında dört şehit

Cizîr Kantonu'nun Qamişlo kentindeki Mahata Mahallesi'ndeki İç Güvenlik Güçleri'ne yönelik SİHA saldırısında İç Güvenlik Güçleri’nin dört üyesinin şehit düştüğü bildirildi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk devletinin silahlı insansız hava aracı SİHA ile İç Güvenlik Güçleri’ne ait bir binayı hedef aldığını bildirdi.

Açıklamada, “İşgalci Türk ordusunun bölgeye yönelik geliştirmiş olduğu sistematik saldırılarda, Qamişlo’nun doğusunda bulunan İç Güvenlik Merkezi’mizin bugün sabah saatlerinde (2 Şubat) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile hedef alınması sonucunda 4 arkadaşımız şehit oldu, 1 arkadaşımız da yaralandı” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: “Güçlerimizden bir grubumuz, Hol Kampı’nda devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü aşamasının yedinci gününde, operasyon gücüne katılan iç güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bazı malzemeleri karşılamak için Qamişlo’daki İç Güvenlik Güçleri Merkezi’ne geldikleri esnada işgalci Türk ordusu tarafından hedef alındı.

İşgalci Türk devleti, DAIŞ ailelerinin bulunduğu Hol Kampı’nda devam eden insani ve güvenlik operasyonunun önünü almak için mücadele eden iç güvenlik güçlerimizi hedef alıyor. Bu saldırılarla DAIŞ çetelerinin yeniden canlanmalarına açık bir şekilde desteklediğini göstermektedir.

İç güvenlik güçlerimizin hedef alınmasıyla esas mücadelemizden uzaklaştıramayacağını aksine daha güçlü bir irade ve kararlılıkla bölgemizi koruyacağımızı belirtiyoruz.”